Sadonkorjuunaikaan kaikki tuoreet kasvikset ja juurekset ovat parasta herkkua. Meillä tosin alkaa olla näistä herkuista perheen nuorison kanssa jo hieman eriävä mielipide, ainakin kesäkurpitsa voisi kuulemma jäädä ruokalistalta pois kuten kesäkurpitsalasagnen. Olin jo ehkä luvannut vähentää sen käyttöä, mutta satoa tuntuu vain tulevan lisää.
Tällä kertaa oli vuorossa piirasta tomaatin, fetan ja peston kanssa. Piirakka ohjeen pohjakin on todella helppo ja nopea valmistaa.
Kesäkurpitsapiirakka
Pohja:
- 1dl vettä
- 3dl vehnäjauhoja
- 1tl leivinjauhetta
- 150g margariinia
Täyte:
- 400g kesäkurpitsaa
- 2 tomaattia
- 100g pestoa
- 100g fetakuutioita
- 2 rosmariinin oksaa
- 1 tl pippurirouhetta
- 350g ruokarahkaa
- 1 kananmuna
- 200g juustoraastetta
Valmistusohje:
Voitele piirakkavuoka huolellisesti.
Mittaa kulhoon kylmä vesi ja sekoita veden joukkoon vehnäjauhot sekä leivinjauhe.
Lisää lopuksi joukkoon sulatettu jäähtynyt rasva ja sekoita kaikki ainekset huolellisesti. Painele taikina vuoan pohjaan.
Aloita täytteen valmistaminen. Pese kesäkurpitsa sekä tomaatit.
Leikkaa kesäkurpitsa kuutioiksi ja lisää kuutiot piirakkavuokaan pohjan päälle. Mikäli haluat kesäkurpitsasta ihan pehmeää, kuullota kuutiot kevyesti pannulla ennen piirakkaan lisäämistä.
Viipaloi tomaatit ja asettele ne kesäkurpitsakuutioiden päälle.
Ripottele sitten valutetut fetakuutiot piirakkaan.
Leikkaa rosmariininoksat pieneksi. Älä käytä varsiosaa vaan pelkät lehdet.
Ripottele rosmariini ja pippurirouhe tasaisesti piirakan pinnalle. Lisää sitten pesto lusikan avulla ja jaa se useampaan kohtaan piirakkavuokaan.
Sekoita ruokakerman joukkoon yksi kananmuna ja valuta seos piirakan päälle.
Ripottele pinnalle lopuksi juustoraaste. Paista uunissa 225 asteessa n. 30 minuuttia.