Kesäkurpitsalasagne

Kesäkurpitsa sopii mainiosti moneen ruokaan ja toimii äärimmäisen hyvin myös lasagnelevyjen korvaajana. Kesäkurpitsalasagne sopii hyvin moneen tilanteeseen ja kokonaisuutta voi helposti muunnella omien mieltymysten mukaiseksi. Kokeile ja ihastu! Kesäkurpitsa rules!

Kesäkurpitsa lasagne

Raaka-aineet: 

  • 450g broilerinsuikaleita
  • 2 sipulia
  • 2 pientä tai 1 yksi iso chilipalko
  • 2 tl paprikamaustetta
  • 2 tl pizzamaustetta / oreganoa
  • 1 tl suolaa
  • 0,5 tl valkopippurijauhetta
  • (2 dl oliiveja)
  • 2 tlk (á 390g) tomaattikastiketta
  • 2 tlk Koskenlaskija chili-kastiketta (jos haluat miedomman maun käytä Koskenlaskija Cheddar-kastiketta)
  • 1 dl ruokakemaa
  • 200g juustoraastetta

Valmistusohjeet:

Ota esiin kaikki ainekset ja laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.

Leikkaa sipuli pieneksi.

Paista broilersuikaleet ja kuullota sipuli pannulla.

Pese chili ja poista kanta. Halkaise chili kahtia ja poista veitsenkärjen avulla siemenet. Leikkaa chili pieneksi ja lisää se broilerin ja sipulin joukkoon.

Lisää joukkoon myös kaikki mausteet ja sekoita huolellisesti. Anna kiehua alhaisella lämmöllä muutama minuutti.

Pese kesäkurpitsa ja viipaloi se tasaisiksi levyiksi.

Kaada Koskenlaskija-kastike kulhoon ja sekoita joukkoon ruokakerma.

Aloita lasagnen kokoaminen ja nostele kauhalla voidellun uunivuoan pohjalle 1/3 kanakastiketta. Lisää sitten 1/3 Koskenlaskija-kerma seosta. Toista tämä vielä kaksi kertaa.

Ripottele pinnalle lopuksi juustoraaste ja nosta paistumaan uuniin. Paista n. 45 min – 1 h. Tarkista ennen uunista pois ottamista, että kesäkurpitsa on pehmennyt ja kypsynyt myös vuoan keskeltä.

Nauti raikkaan salaatin kera!