Raparperi-murupiirakka

Raparperi on yleensä jo kevään sekä alkukesän suuria hittitarjottavia, mutta nyt raparperi-intoilu vaan jatkuu. Tämä on tietysti hyvä juttu, että raparperi on tehnyt kauppansa monessa eri muodossa, sillä sato on ollut erittäin runsas.

Muistan lapsuudesta ihanan makeat murupiirakat erilaisineen täytteineen äidin sekä mummon tekemänä ja voih, mitä muistoja mieleen nouseekaan. Tällä kertaa päätin tuohon luottopohjaan yhdistää rahkatäytteen yhdessä raparperin kanssa. Kannatti, sillä nuo kaksi saavat aikaan tuloksen, josta mummoni olisi sanonut “tämä vie kielen mennessään!”

Raparperi-murupiiras

Pohja:

  • 125 g voita
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 0,5 tl suolaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 kananmuna

Täyte:

  • 250 g maustamatonta rahkaa
  • 0,5 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1,5 rkl puristettua sitruunan mehua
  • 0,5 dl maissitärkkelystä
  • 3 dl raparperin viipaleita

Aloita valmistamalla täyte. Sekoita rahkan joukkoon kaikki ainekset ja vatkaa käsin, kunnes täyteseos on tasaista. Nosta se jääkaappiin vetäytymään.

Sekoita muruseoksen kuivat aineet keskenään. Nypi niiden joukkoon voi. Lisää lopuksi kananmuna.

Painele murutaikina voidellun piirakkavuoan pohjalle.

Viipaloi rapaperi pieniksi paloiksi ja ripottele se piirakkavuokaan.

Kaada täyte raparperin päälle ja nosta uuniin paistumaan. Paista 225 asteessa n. 15 minuuttia.

Tätä herkkua meillä maistellaan kesähuoneessa kukkakatoksen alla ja nautitaan kesän superhelteistä! Aurinkoista sunnuntaita ☀️