Kukkakatos

Olen aina ihaillut perinteisiä suomalaisia peltoja, metsän laitamia ja hiekkateiden reunuksia, sillä niissä kasvaa kauniita suomenluontoon kuuluvia kukkia. Juuri nyt luonto on parhaimmillaan, joten on loistava hetki napata kukkia luonnosta maljakkoon tai vaikkapa kukkakatokseen.

#vieraslajitalkoot

Myös keräämällä lupiineja, voit osallistua hyvään tekoon ja estää vieraslajin leviämistä luontoon.

Kesäinen tunnelma parvekkeelle, terassille tai kesäkeittiöön syntyy askartelemalla tilaan tuoksuva kukkakatos. Kun teet pohjan hyvin, saat katoksesta iloa pitkään ja voit vaihdella teemoja kesän ja vielä syksynkin aikana. Tämän ohjeen kukkakatos on laadittu punaisen talomme elämäämme sopivaksi ja suunniteltu kesäkeittiömme ruokailutilaan.

Tee näin:

Mittaa ja sahaa kolme rimaa 100cm mittaiseksi sekä yhdeksän rimaa, joiden pituus on 30cm / kpl.

Naputtele rimanosat pienillä nauloilla ristikon muotoon.

Aseta kiinnitysnarulla jokaisesta kulmasta kiinni kattoon / haluttuun tilaan. Kiinnitä valosarja, jotta saat tunnelmaa myös pimeneviin iltoihin.

Kun kehikko on valmis, on aika rientää kukkakedolle sekä metsän ja peltojen laitamiin.

Kotipihassa erittäin runsaana kasvava pikkutalvio toimii monissa askarteluissa, sillä se säilyy hyvin ja kuivuu värinsä säilyttäen.

Työnnä pikkutalvion tai muun vehreän varsi vesituubiin ja kieritä köynnös vesituubin ympärille, näin ne maastoutuvat huomaamattomaksi kukkakatokseen.

Sommittele sitten kukat vesituubeja hyödyntäen paikoilleen. Käytä runsaasti erilaisia luonnonkasveja tai korosta kokonaisuutta vaikkapa muutamilla ruusuilla.

Aito virnan kaunis ja herkkä kukinto.
Muutamien ruusujen avulla voit korostaa haluttua sävyä.

Jatka kukkien sommittelua ja asettelua, kun olet tyytyväinen lopputulokseen.

Kesähuoneen tunnelmia illan hämyssä.

Tuoksuvan tunnelmallisia kesäiltoja!

PS. Muista harjoitella samalla luonnonkasvien nimiä, kun keräät näitä ihanuuksia. Näin mekin teimme perheemme yläkouluikäisten nuorten kootessa samalla kasviota. Mukavaa yhteistä puuhaa – ainakin äidin mielestä 🤭