Juhannuksen kynttiläasetelma

Viime viikolla vietettiin luonnonkukkien päivää, eikä turhaan. Suomen luonto on täynnä niin ihmeellisen kauniita kukkasia ja niiden loisto on parhaimmillaan juuri nyt. Kesäiltoina onkin ollut hauskaa tutkia erilaisia kukkia kasviosta. Puuha on tullut tutuksi myös perheen nuorisolle, jotka ovat koonneet kesän tehtävänään kasviota kouluun. En tiedä kumpi on ollut innostuneempi yhteisestä puuhasta, äiti vai perheen teini-ikäiset kaksoset 🤭

Samaan aikaan, kun luonto on todella puhjennut kukkaan, on myös aurinko innostunut paahtamaan helteisesti. Tämä tarkoittaa myös kodin pihan kukkien nopeaa ja lyhyttä loistokkuutta. Olin itse asiassa ajatellut, että juhannusaiheiseen kynttiläasetelmaan laitan juhannusruusuja, mutta niiden kukinto ei kestänyt kuin hetken. Kun menin keräämään ruusuja askarteluun, sain todeta niiden loiston jo päättyneen. Päädyin nopeasti luonnonkukkiin ja niiden kerääminen kesäyönä olikin hauskaa puuhaa. Eilen oli nimittäin vuoden pisin päivä ja tämän kyllä huomasi myös täällä eteläisessä osassa Suomea. Myös lämpötila huiteli uskomattoman korkeissa lukemissa. Tänään on aamusella askarreltu juhannuksen viettoon sekä erityisesti iltaan sopiva kesäinen kynttiläasetelma. Nappaa vinkit sen tekemiseen alta tai kurkkaa video TikTokista tunnisteella @pippurinen_blogi. Videosta käy ehkä vielä paremmin esille tuon kukkasienen eli oasis pohjan kokoaminen.

Tee näin:

Ota esille kaikki tarvikkeet:

  • kaksi lasilyhtyä / kirkasta maljakkoa, joista toinen on isompi ja toinen pienempi
  • kukkasieni / oasis
  • veitsi
  • hiekkaa
  • kynttilä
  • koristenauhaa
  • luonnonkukkia / juhannusruusuja

Laita pienemmän lasin pohjalle hiekkaa sekä kynttilä. Kietaise lasin ympärille narua koristeeksi.

Halkaise kukkasieni kahtia ja asettele osien päälle isompi lasinen maljakko. Piirrä maljakon ääriviivojen avulla kukkasieneen leikkauskohdat. Leikkaa sieni piirrettyjen viivojen mukaisesti ympyrän muotoon.

Asettele sitten pyöreäksi leikatun kukkasienen keskelle pienempi kynttilän sisältämä lasi / lyhty ja piirrä sen ympärille ääriviivat. Leikkaa osa irti.

Nosta kukkasieni maljakon pohjalle ja kostuta se hyvin. Sienen pinta saa olla ihan märkä.

Sommittele kynttilän sisältämä lasi paikoilleen maljakon pohjalle, sille leikattuun reikään ja aloita kukkien asettelu kukkasieneen. Muista painaa kukat hyvin sieneen, jotta ne saavat kosteutta ja säilyvät pitkään kauniina.

Saat paremmin työskentelytilaa, kun nostat kynttilän sisältämän lasin vielä asettelun ajaksi pois. Sommittele välillä kuitenkin lyhtyosaa paikoilleen, jotta näet kokonaisuuden muodostumista.

Leikittele väreillä ja kesän upeilla sävyillä, tai kokoa kynttiläsomiste vain yhdestä värimaailmasta.

Aurinkoista ja tunnelmallista juhannusta!