Pannacotta

On aika harvinaista, että vielä tähän aikaan vuodesta on tarjolla kotimaista mansikkaa. Tilanne on tietysti ihan huippu ja siitä pitää ottaa kaikki irti. Sunnuntaisin on usein aikaa syödä hyvin, nauttia hetkistä perheen kesken sekä valmistaa ruokaa myös ajan kanssa. Okei, meillä arkinen härdelli tuntuu pyörivän ihan viikon jokaisena päivänä harrastusten myötä, mutta eikö juuri silloin pienistä iloista tule nauttia.

Tässä on yksi sellainen, todellinen ihanuus ja se on pannacotta kera mansikoiden.

Raaka-aineet:

3 liivatelehteä
6dl kuohukermaa
¾ dl sokeria
1,5 rkl vaniljasokeria

Valmistusohje:

Varaa kaikki raaka-aineet ja valmistusvälineet esille.
Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Varmista, että ne kaikki peittyvät.
Ota esille kattila ja mittaa kattilaan puolet kermasta, vaniliinisokeri ja sokeri.
Kuumenna seos koko ajan sekoittaen kiehuvaksi.
Purista pehmenneistä liivatelehdistä neste pois ja lisää ne seoksen joukkoon. Sekoita hyvin ja nosta kattila pois kuumalta levyltä.
Lisää sitten joukkoon loppu kerma.
Annostele laseihin ja nosta panna cotta jäähtymään. Anna tekeytyä kylmässä vähintään neljä tuntia tai seuraavaan päivään.
Lisää laseihin ennen tarjoilua mansikat. Voit myös käyttää muita marjoja tai hedelmiä pinnalla oman makusi mukaan.

Ihanan mansikkaista kesää!