Mustikka-juustokakku

Kesä ja mustikat – ihan parasta! Eikä tietystikään tule unohtaa suomalaista metsää sekä kauneutta. Luonnossa ja metsässä ajan viettäminen antaa paljon ja tukee jo tutkimusten mukaan hyvinvointia. Kun kiukkuisena lähtee metsään, tulee sieltä varmuudella aina hyvällä tuulella ja iloisella mielellä pois. Parasta jos mukaan tarttuu vielä mustikkasato – edes sen verran, että siitä voi loihtia ihanan mustikkakakun.

Tuoreet mustikat ovat ihan parasta ja tämän vuoden viimeiset kotipihan mustikat herkuteltiin juustokakussa. Omalla pihalla kasvaa juuri sen verran mustikoita, että niistä riittää joihinkin leivonnaisiin mutta pakkaseen ne eivät päädy koskaan. Osa niistä tulee herkuteltua ihan vaan pihalla ollessa ja kesästä nauttiessa.

Tämä ohje saa ainakin minut vakuuttuneeksi siitä, että pakkaseen ei ole kerätty turhaan mustikoita – tätä teen varmasti uudestaan!

Mustikka-juustokakku

Kakkupohja:

  • 300 g kaurakeksejä
  • 50 g mantelirouhetta
  • 150 g voita

Juustokakun täyte:

  • 400g Philadelphia tuorejuustoa
  • 200g creme fraichea
  • 1 dl sokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 1 dl maissitärkkelystä
  • 3 kananmunaa
  • 3 rkl puristettua sitruunan mehua
  • 250 g mustikoita

Valmistusohje:

Rouhi keksit tehosekoittimessa tai laita ne pussiin ja murskaa ne pienissä erissä. Sekoita muruihin mantelirouhe sekä sulatettu voi.

Pohjusta irtopohjavuoka leivinpaperilla ja leikkaa ylijäämät pois. Voitele reunat kevyesti voilla ja painele sitten keksiseos irtopohjavuokaan.

Vaahdota tuorejuusto sekä creme fraiche vatkaimella. Sekoita joukkoon sokeri, vaniljasokeri ja maissitärkkelys.

Lisää munat yksitellen sekä lopuksi sitruunan mehu.

Kaada juustokakun täyte irtopohjavuokaan. Ripottele pinnalle mustikat.

Paista 175 asteessa n. 50 minuuttia.

Hieman jäähtynyt mustikkakakku

Nosta kakku jäähtymään pöydälle. Kakku on uunista tullessaan vielä keskeltä “hyllyvä”, joten sen tulee antaa jäähtyä ihan rauhassa. Kakku kannattaakin nostaa hyytymään vielä jääkaappiin yöksi, jotta se olisi ihan parhaimmillaan leikattaessa.

Irrota kakku irtopohjavuoasta varovasti, jotta se ei halkea.

Ripottele pinnalle vielä halutessasi tuoreita mustikoita – ne kruunaavat kokonaisuuden.

Maistuvan mustikkaisia hetkiä!