Kanttarellikeitto

Kanttarelli on helppo tunnistaa ja vinkkejä tunnistamiseen löytyy paljon. Metsän vaikutuksista hyvinvointiin sekä toinen kanttarelli ruokaohje löytyy artikkeli myös blogista. Aloittelevalle sienestäjälle kanttarelli on hyvä tapa aloittaa sienestäminen. Siitä valmistuu myös ihania ruokia kuten herkullinen kastike sekä keitto, mutta toki myös paljon muutakin.

Kanttarellikeitto tekee meillä kauppansa nopeasti ja maistuu herkulliselle sieniretken jälkeen.

Raaka-aineet:

  • 200g kanttarelleja
  • 2 rkl voita
  • 1 sipuli
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 0,5 tl chilijauhetta
  • 0,5 tl valkopippurijauhetta
  • 2 tl suolaa
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 2,5 dl maustettu juustoruokakerma
  • 2,5 dl maustettu sipuliruokakerma

Valmistuohje:

Puhdista kanttarellit huolellisesti ja leikkaa sienet kuutioiksi tai pieniksi paloiksi.

Laita kanttarellit kattilaan ja anna nesteen haihtua niistä kattilan kuumentuessa.

Lisää joukkoon silputtu sipuli ja anna kuullottua voissa. Voit halutessasi korvata voin myös öljyllä.

Lisää joukkoon kaikki mausteet ja lopuksi venhäjauhot. Anna myös vehnäjauhon saada väriä pintaan.

Kaada kattilaan kermat ja sekoita hyvin.

Anna keiton kiehahtaa, sekoita välillä. Mausta ja maista.

Nauti keitto sellaisenaan tai leivän kera.

PS. Tee se pian, kattila tyhjenee salakavalasti.