Mansikkajuustokakku

Kotimaiset mansikat ovat maukkaita ja maistuvat niin tuoreena kuin kakussakin. Mansikka sopii moneen ja raikastaa myös juustokakun. Näyttävä kakku syntyy kohtuullisen helposti ja maistuu taivaallisen herkulliselta.

Suomalaiset mansikat

MANSIKKAJUUSTOKAKKU

Keksipohja:

  • 150g kaurakeksejä
  • 150g mysliä
  • 150g voita

Täyte:

  • 600g maustamatonta tuorejuustoa
  • 2,5 dl maitorahkaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1,5 dl maissitärkkelystä
  • 3 kananmunaa
  • 1 dl kuohukermaa
  • 200g valkosuklaata
  • 2 dl mansikoita

Valmistusohje:

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.

Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka.

Murskaa keksit ja mysli tehosekoittimessa.

Lisää keksi-myslimuruseokseen sulatettu voi. Painele seos vuoan pohjalle ja osittain reunoille.

Esikypsennä pohjaa uunissa n. 10 minuuttia ja jätä pohja jäähtymään pöydälle siksi aikaa, kun valmistat juustoseoksen.

Taittele valkosuklaa paloiksi syvälle lautaselle ja sulata palat mikrossa. Muista sulattaa suklaa maltillisesti, sillä se palaa helposti. Anna suklaan hieman jäähtyä ennen kuin sekoitat sen juustoseokseen.

Vatkaa tuorejuusto ja maitorahka kulhossa kuohkeaksi. Lisää joukkoon sokeri, vaniljasokeri ja maissitärkkelys sekä munat yksitellen. Kaada lopuksi joukkoon kuohukerma.

Lisää lopuksi jäähtynyt suklaa ja valuta se ohuena naruna juustoseoksen joukkoon. Sekoita juustoseos nopeasti tasaiseksi.

Kaada juustokakkuseos keksipohjan päälle vuokaan ja ripottele pinnalle mansikat.

Paista kakku uunin keskitasolla 40 min, jonka jälkeen peitä kakku foliolla. Katkaise virta uunista ja jätä uuniin vielä jälkilämpöön 30 minuutiksi.

Anna kakun vetäytyä ja jäähtyä rauhassa ennen irtopohjavuoan irrottamista.

dav