Kanttarelli lihapulla

Mikä onkaan ihanampaa kun metsässä oleskelu! Jokainen on myös ehkä lukenut, kuullut tai oivaltanut itse metsän monista hyvistä vaikutuksista hyvinvoinnin näkökulmasta. Metsän sanotaan rauhoittavan mieltä, vähentävän stressiä sekä edistävän hyvinvointia. Jokainen varmasti uskoo nämä seikat piipahtaessaan metsässä.

Metsän kauniit maisemat, aurinko ja veden liplatus ovat varmasti parasta mitä tiedän. Kesän kaunis vehreys on niin ihmeellistä, että siitä todella kannattaa nauttia sekä painaa nuo ihanat hetket mieleen.

Metsässä liikkumisen lisäksi mukaan tarttuvat saalis on vain plussaa. Sienestäminen tuo siis kokonaisvaltaista hyvää oloa ja mikä on parempaa, kun valmistaa itse keräämistä sienistä ruokaa. Tällä kertaa metsästä mukaan tarttui kanttarelleja ja niistä valmistui lihapullia.

KANTTARELLI-LIHAPULLAT

Raaka-aineet:

  • 2 dl kanttarelleja
  • 1 iso sipuli
  • 2 dl pippurikermaa
  • 1 tl paprikamaustetta
  • 1 ps ranskalaista sipulikeittoa
  • 1 dl korppujauhoja
  • 200g kanttarellituorejuustoa
  • 1 kananmuna
  • 700g naudanjauhelihaa

Vinkki: voit käyttää sipulin sijasta myös kesäsipulin ja hyödyntää myös varren valmistuksessa.

Valmistusohje:

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.

Puhdista sienet huolellisesti ja leikkaa ne pieniksi paloiksi. Paista sienet pannulla sekä anna veden haihtua niistä kokonaan pois. Anna sienten jäähtyä ennen kuin lisäät ne lihapullamassaan.

Pilko sipuli pieniksi kuutioiksi.

Kaada kulhoon pippurikerma ja sekoita joukkoon ranskalainen sipulikeittoaines, paprikamauste, sipulikuutiot sekä korppujauho. Anna seoksen turvota n. 10 min.

Pehmitä tuorejuusto haarukalla ja lisää se seoksen joukkoon. Sekoita huolellisesti.

Lisää sienet ja kanamuna sekä lopuksi jauheliha. Sekoita kaikki taikinan ainekset hyvin.

Muotoile taikinasta vedellä kostutetuin käsin sopivan kokoisia lihapullia ja nosta ne leivinpaperille.

Paista uunissa n. 20-30 minuuttia.

Nauti perunoiden ja vaikkapa uunijuuresten kera.