Lipstikkakeitto chili twistillä

Lipstikka on todellakin niitä kasveja ja mausteita, joka jakaa mielipiteet. Joko sitä rakastaa, tai sitten sitä…. Noh, olen kuulunut pitkään tähän jälkimmäiseen porukkaan ja voinkin tunnustaa rehdisti, että pelkkä lipstikan voimakas tuoksu on saanut minut jättämään tuon maustekasvin käyttämättä. Sitten tein keittoa ja hups, nyt pihalla on jo toinenkin lipstikka kasvamassa 🤭

Lipstikkakeitto ohjeeni rakentuu ns. peruspohjaan, jota voi sitten muokata oman makumieltymyksensä mukaisesti ja niitä vaihtoehtoja riittää paljon. Koska pihamaalla on nyt kaksi lipstikkaa kasvamassa, tämä ei varmaankaan ole tämän kesän ainoa lipstikka resepti. Kuumana kesäpäivänä kaipasin ensin jotain todella raikasta, mutta päädyinkin chili twistiin yhdistettynä korianteriin. Ja kyllä, idea toimi!

Lipstikkakeitto chili twistillä

Raaka-aineet:

  • 3 porkkanaa
  • 2 perunaa
  • 6 dl vettä
  • 2 dl kesäsipulia
  • 1 dl lipstikkaa
  • 1/2 dl korianteria
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 1 dl vettä
  • 1 prk paprika & chili fraiche kermaa
  • 1 tl suolaa
  • ripaus mustapippuria

Valmistusohje:

Kuori ja paloittele porkkanat ja perunat. Keitä ne vedessä (6 dl) melkein kypsäksi.

Lisää joukkoon viipaloitu kesäsipuli ja lipstikka.

Kun perunat ja porkkanat ovat kokonaan kypsiä, lisää joukkoon silputtu korianteri ja sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi.

Sekoita kylmän veden (1 dl) joukkoon vehnäjauho ja kaada seos ohuena nauhana keiton joukkoon.

Kaada keittoon myös paprika & chili fraiche kerma sekä lisää mausteet. Anna keiton suurustua ja kiehahtaa.

Tarjoile keitto tuoreen leivän kanssa, kuten yrttileivän kera.

Lipstikkakeitto chili twistillä ja korianterilla höystettynä.

Sitten voikin siirtyä vatsa täynnä nauttimaan kesästä riippukeinuun – makoisaa kesää!

2 vastausta artikkeliin “Lipstikkakeitto chili twistillä”

Kommentit on suljettu.