Lakkajuustokakku

Vaikka luonto on kaunis ihan jokaisena päivänä. Mikä onkaan parempaa, kuin kesällä nauttia metsän tunnelmasta ja samalla napata mukaan marjat talven herkuiksi.

Ai vitsit, miten mahtavan vehreitä muistoja kesäiset kuvat tuovatkaan tullessaan.

Lakkajuustokakku

Pohja:

  • 250g kaurakeksejä
  • 100g voita

Täyte:

  • 4 dl vispikermaa
  • 2 prk maustettua lakkarahkaa
  • 2 rkl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 rkl maitoa
  • 6 liivatelehteä

Kiille:

  • n.3 dl lakkoja (hilloja eli suomuuraimia)
  • 2 dl vettä
    • 1 dl hyytelösokeria

Pingota Ø 23 cm:n irtopohjavuoan pohjalle ja reunojen väliin leivinpaperi. Asettele reunoille kalvot, jotta saat siistin lopputuloksen.

Murskaa keksit pieneksi muruksi. Lisää keksimurujen joukkoon sulatettu voi. Painele keksiseos irtopohjavuoan pohjalle ja nosta se jääkaappiin kovettumaan täytteen valmistamisen ajaksi.

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.

Vaahdota vispikerma. Lisää joukkoon maustettu lakkarahka, sokeri, vaniljasokeri.

Kuumenna maito kattilassa ja sulata joukkoon puristetut liivatelehdet. Kaada hieman jäähtynyt seos ohuena nauhana täytteen joukkoon. Sekoita nostellen. Kaada täyte irtopohjavuokaan.

Anna kakun hyytyä kelmulla peitettynä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mieluiten yön yli.

Tee kiille kakun pintaan ja aloita asettelemalla jäiset lakat kakun pinnalle kauniisti sekä tasaisesti.

Tee sitten kiille ja kiehauta vesi kattilassa. Nosta vesi pois liedeltä ja lisää joukkoon hyytelösokeri koko ajan seosta sekoitellen. Nosta uudestaan levylle ja kiehauta jälleen sekoittaen. Kun seos on paksuuntunut ja hieman jäähtynyt valele se esimerkiksi sudin avulla marjojen pinnalle. Muista, että kiille jämäköityy jäisten marjojen pintaan heti.

Koristele kakku haluamallasi tavalla – tämän kakun koristeina on käytetty kesällä kotikuusesta kerättyjä kuusenkerkkiä, valkoisia suklaapalloja, valkoisia pieniä marenkeja sekä kultaisia hippuja.