Tomaattinen-jauhelipastakeitto

Arjen nopeat ruuat ovat ainakin meillä tärkeitä. Valitettavan usein on kiire saada ruoka pöytään ja suunnata jo harrastusten pariin – arvelen, että emme ole ainoita joilla kaivataan nopeita ruokaideoita. Kuten yleensä metsässä syntyy parhaat ajatukset, niin myös tämä ohje. Metsälenkin päätteeksi oli poikettava lähikaupassa ja hankittava ainekset, jotka olin lenkin aikana reseptiin kaavaillut.

Tomaattinen-jauhelihapastakeitto

Keiton ainekset:

  • 1 L vettä
  • 1 tl suolaa
  • 3 dl pastaa
  • 400g jauhelihaa
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulin kynttä
  • Kukka-vihannespussi: porkkana, kukkakaali, parsakaali, sokeriherne (pakaste)
  • 1 lihaliemikuutio
  • 1 tl mustapippurirouhetta
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl paprikajauhetta
  • (3 rkl sulatejuustoa)

Valmistusohje:

Ruskista jauheliha sekä pilkottu sipuli ja valkosipuli.

Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä.

Lisää lähes kypsän pastan joukkoon pakastekasvikset, tomaattimurska, Cheddar-juustokastike sekä mausteet. Kiehauta kuumaksi.

Anna keiton keittyä hieman kasaan miedolla lämmöllä. Lisää tarvittaessa joukkoon lopuksi sulatejuusto. Näin saat juustosta keitosta täyteläisemmän.

Hyvää ruokahalua!

Miten hyvältä keitto maistuukaan syyspäivänä ulkona!