Omar – kakku

Kuka tykkää Omar-karkeista rakastaa myös tätä kakkua, tai niin uskaltaisin väittää.

Omar-kakku

Raaka-aineet pohjaan:

  • 3 kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 1/4 tl suolaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 rkl kanelia
  • 1/2 tl leivinjauhetta
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 100 g voita

(Kanelin voit halutessasi vaihtaa kardemummaan.)

Kakun täyte:

  • 1 ps Omar-karkkeja
  • 4 dl kuohukermaa
  • 1 Omar Kismet -patukka
  • 2 dl maitoa
  • 1 tl vaniljasokeria

Koristeeksi Omar-karkkeja

Valmistusohje: 

Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka.

Vaahdota sokeri ja kananmunat kestäväksi vaahdoksi.

Lisää joukkoon sekoitut kuivat aineet ja sulatettu sekä hieman jäähtynyt voi.

Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa 45 minuuttia.

Kakun ollessa uunissa valmistele täyteainekset.

Keitä 2 dl kuohukermaa ja sekoita kuuman kerman joukkoon Omar-karkit. Sekoittele kunnes karkit ovat sulaneet. Vaahdota jäähtynyt / kylmä kastike kestäväksi vaahdoksi. Voit valmistaa Omar-vaahdon myös jo ennakkoon, sillä se vaahtoutuu parhaiten kylmänä.

Vaahdota 2 dl kermaa ja paloittele Omar Kismet patukka rouheeksi.

Halkaise jäähtynyt kakku puoliksi ja kostuta se vaniljasokeri-maidolla.

Levitä väliin kermavaahto sekä suklaarouhe. Koristele ja pursota reunoille Omar-vaahtoa.

Nosta varovasti kansilevy päälle.

Koristele sitten lopulla Omar-vaahdolla kakun pinta sekä ripottele lopuksi pilkottuja Omar-karkkeja.