Katkarapujuustokakku

Ihan pian alkaa taas ravustuskausi ja sen alkamisen lisäksi odotellaan tietysti rapujuhlia. Rapujuhlissa nautitaan ruokien ja juomien lisäksi ystävien, sukulaisten ja perheen seurasta. Kesällä on mahtavaa viettää juhlia ulkona ja pukea puutarha punavalkoiseen asuun sekä nauttia hämärtyvistä kesäilloista.

Rapujuhlien tarjottavat rakentuvat luonnollisesti rapujen ympärille, mutta myös kauden muut maut soveltuvat juhlaan. Juhlien tarjottavaksi soveltuu erinomaisesti myös suolaiset piiraat, joissa käytetään esimerkiksi erilaisia juustoja. Suolainen tuorejuustokakku maistuu aina ja rapujuhliin soveltuu luonnollisesti rapuaiheinen kakku.

Katkarapukakku

Pohja:

  • 325g Maalahden limppu –leipäviipaleita
  • 75g voita

Täyte:

  • 200g katkarapuja
  • 4 liivatelehteä
  • 200g katkarapu tuorejuustoa
  • 200g tilli tuorejuustoa
  • 120g smetanaa
  • 200g kermaviiliä
  • 1 dl tilliä
  • 1 rkl sinappia
  • 0,5 tl pippuria
  • 1 tl suolaa
  • 0,5 dl puristettua sitruunan mehua

Valmistusohje:

Raasta Maalahden limppu-leipäviipaleet pieneksi muruksi. Sekoita muruseokseen voisula.

Taputtele seos leivinpaperoidun irtopohjavuoan (ø 22 – 23 cm) pohjalle. Nosta pohja jääkaappiin täytteen teon ajaksi.

Laita liivatelehdet kylmään veteen siten, että ne peittyvät. Anna niiden liota täytteen valmistuksen ajan.

Sulata jäiset katkaravut huuhtelemalla ne kylmässä vedessä. Valuta ne hyvin ja puristele vesi niistä pois. Pilko katkaravut pieneksi.

Sekoita tuorejuustot, smetana, kermaviili ja mausteet. Lisää joukkoon lopuksi tillisilppu.

Puristele liivatelehdistä vesi pois. Kuumenna sitruunamehu ja liuota pehmenneet liivatelehdet kuuman sitruunan joukkoon. Anna jäähtyä hetki.

Lisää liivateseos muun täytteen joukkoon ohuena nauhana koko ajan voimakkaasti vatkaten.

Kaada täyte pohjan päälle ja tasoita pinta.

Anna kakun hyytyä vähintään neljä tuntia tai mielellään yön yli jääkaapissa.

Kippis! Skål! Cheers!