Jäädyke granaattiomenoista

Granaattiomenat tuovat kauniin värin ja raikkaan maun jäädykkeeseen. Pieni loraus kinuskia ja suolapähkinöitä jäädykkeen pinnalle tekevät siitä melkeinpä täydellisen. Sanoisin, että tätä teen vielä monta kertaa.

Granaattiomenajäädyke

Raaka-aineet:

  • 2 kananmunaa
  • 1,5 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 dl kuohukermaa
  • 250g maitorahkaa
  • 2 granaattiomenaa
  • 1 dl kinuskikastiketta
  • 1 dl suolapähkinöitä

Valmistusohjeet: 

Pyörittele granaattiomenia hetki pöydän pintaa vasten, jotta siemenet ja mehu irtoavat helpommin. Puolita ne sitten ja kaada lusikan avulla granaattiomenan siemenet ja mehu pieneen kulhoon.

Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri paksuksi vaahdoksi.

Vaahdota kermavaahto ja yhdistä se kananmuna-sokerivaahtoon.

Mausta seos vaniljasokerilla ja lisää joukkoon myös rahka.

Kaada viimeiseksi joukkoon granaattiomenan siemenet sekä mehu. Säästä hieman siemeniä koristelua varten.

Sekoita seos tasaiseksi, mutta älä enää vatkaa.

Huuhtele jäädykevuoka kylmällä vedellä ja kaada seos sitten vuokaan. Peitä foliolla ja nosta pakastimeen. Anna jäätyä vähintään neljä tuntia tai seuraavaan päivään.

Ennen kumoamista kastele jäädykevuoan reunat kuumalla vedellä. Kumoa varoen ja koristele pinta ennen tarjoilua kinuskikastikkeella ja suolapähkinöillä.