Emoji-kakku

Emojit näkyvät viestinnässä nykyisin todella paljon. Omassa työssäni opettajana, olenkin aiheesta saanut luokassa monta mehevää keskustelua 🤭  Mutta se onkin jo toinen ja paaaaaaljon pidempi tarina, joten palataan kakkuun eli emoji-kakkuun 🤪🤩😍🤗🥰😃😅

Tänään kahden nuorukaisen yhteisiin syntymäpäiväjuhliin toivottiin raikasta, mutta tietenkin maukasta kakkua.  Toiveiden mukaan kakun väliin sujahti vielä tarjolla olevia kotimaisia mansikoita. Koska mascarponesta on tullut tämän kesän aikana luottoystäväni, siksi sitä käytettiin tässäkin kakussa. Mansikan, mascarponen pehmeyttä raikasti rahka. Kakun päälle kaksikon toiveena oli saada emoji-kuvioita, joten niinpä emojien siivittämänä onnittelut matkasivat juhlapöytään 🥳

Emoji-kuvioiden valmistaminen

Valmista muutama päivä ennen kakun valmistamista emoji-kuviot, jotta ne ehtivät kuivua. Kovettunut kuvio on helpompi asetella koristeeksi. Sitten vaan selaamaan malleja vaikkapa puhelimesta.

Valmistusohje:

Kauli keltaisesta sokerimassasta levy ja paina pyöreällä muotilla kuvio.

Sommittele pyöreän muodon päälle haluamasi emoji. Käytä apuna erivärisiä sokerimassoja, koristerakeita sekä elintarviketussia.

Voit laittaa joihinkin emoji-kuvioihin tikun, jotta saat ne kakkuun eritasoille. Näin kakun lopputuloksesta tulee näyttävämpi.

Kakkupohja

  • 7 kananmunaa
  • 1 dl perunajauhoja
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta

Kakun täyte:

  • 6 dl vispikermaa
  • 500g mascarpone – tuorejuustoa
  • 200g maustettua rahkaa kuningatar-maku
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 500g mansikoita

Kostutus:

  • 2 dl maitoa
  • 2 tl vaniljasokeria

Koristelu

  • 6 dl vispikermaa
  • 3 rkl vaniljakreemijauhetta
  • keltainen ja musta pastaväri

(mustan värjätyn kermavaahdon tilalla voit käyttää hopeatoffee-kermavaahtoa)

Valmistusohje:

Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka.

Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri kestäväksi vaahdoksi. Varmista rakenne 8-testillä.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi vaahtoon. Kääntele nuolijalla varoen, mutta varmista ainesten sekoittuminen pohjasta asti.

Kaada taikina kakkuvuokaan tasaisesti ja paista uunin alatasolla +175ºc n. 40 minuuttia. Varmista kakun kypsyys tikulla.

Anna kakun jäähtyä hieman ennen irrottamista. Leikkaa kakkupohja neljään osaan.

Vatkaa täytettä varten vispikerma vaahdoksi.

Ota vaahdosta 1/3 osa toiseen kulhoon ja sekoita joukkoon maustettu kuningatar-rahka.

Sekoita vatkaten toisessa kulhossa olevaan vispikermaan mascarpone ja mausta seos vaniljasokerilla.

Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja leikkaa ylijäämät reunoilta pois. Voit laittaa sisäpuolelle kalvot, jotta saat kakun pohjasta helpommin irti. Aloita kakun kokoaminen irtopohjavuokaan.

Sekoita maidon joukkoon vaniljasokeri ja käytä seosta kostutuksessa.

Nosta ensimmäinen levy irtopohjavuokaan, kostuta ja levitä pinnalle mascarpone-vaahtoa. Levitä vaahdon päälle viipaloituja mansikoita.

Nosta toinen levy irtopohjavuokaan, kostuta ja levitä pinnalle kuningatar-rahkaseosta sekä mansikoita.

Tee kolmas kerros kuten ensimmäinen.

Kostuta neljäs eli päällimmäinen kerros maidolla. Nosta kakku vetäytymään jääkaappiin.

Kalvot kakun reunoilla auttavat saamaan lopputuloksesta tasaisen kauniin.

Kakun koristelu

Vaahdota koristelua varten vispikerma. Tukevoita rakennetta vaniljakreemijauheella.

Jaa vaahto kahteen osaan ja värjää toinen mustaksi, toinen keltaiseksi pastavärien avulla.

Laita vaahdot pursotuspusseihin ja pursota kakun pinnalle.

Tasoita pinta lastalla raitojen saamiseksi.

Koristele kakun pinta lopuksi vaahdoilla. Mikäli haluat kaksiväristä raitaa, laita kaksi pussia yhden ison pussin sisälle ja pursota ne ison tyllan avulla.

Viimeistele kakku emoji-kuvioilla sekä vaikkapa ”Happy Birthday”- kyltillä.

“No mitäs tuumaat?”

Sano se emojein 😅
dav_soft