Juhannuksen mansikkakakku

No hei, mitä juhannus olisikaan ilman mansikoita? Ja vielä makeammalta se maistuu, kun pyöräyttää mansikkakakun kera valkosuklaan 🍓

Mansikka-valkosuklaakakku

Mansikkakakku on tehty kuuden munan kakkupohjaan, mutta lämpimän auringon helliessä, voi turvautua myös kaupan valmiiseen pohjaan.

Raaka-aineet:

Valkosuklaamousse

  • 4 dl vispikermaa
  • 400 g vaniljatuorejuustoa
  • 200 g valkosuklaata
  • 3 rkl vaniljakreemijauhetta

Kakun väliin

  • n. 500 g mansikoita

Kostutus

  • 2 dl maitoa
  • 1 rkl vaniljajauhetta

Valmistusohje:

Pilko valkosuklaa mikron kestävälle syvälle lautaselle ja sulata mikrossa noin 10 sekunnin välein sekoittaen, kunnes kaikki kaikki suklaapalat ovat sulaneet. Jätä jäähtymään.

Vatkaa vispikerma paksuksi vaahdoksi ja sekoita joukkoon vaniljatuorejuusto, vaniljakreemijauhe sekä lopuksi jäähtynyt valkosuklaa.

Sekoita maitoon vaniljasokeri ja kostuta kakun alin kerros. Levitä pinnalle valkosuklaamoussea sekä viipaloituja mansikoita.

Tee samoin toiselle kerrokselle.

Kostuta ylin kerros ja levitä pinnalle sekä reunoille loput valkosuklaamousse täytteet lastan avulla.

Koristele hempeillä juhannusruusuilla, suloisilla mansikoilla sekä makoisilla macaronsseilla.

Aurinkoista juhannusta!