Juhannuskranssi

Juhannuksen kukkakranssiin valitaan kukat luonnosta ja heittäydytään ilottelemaan väreillä. Joskus toki vähemmän on enemmän ja kauniit juhannusruusut kera vihreän tuovat juhlan tuntua oveen tai portin pieleen. Kumman sinä valitset?

Blogin kätköistä löytyy yksi kukka askartelujen lemppari ja se on ehdottomasti kukkaseppele. Kauniit kukkaseppeleet runsaine kukkineen ovat taas trendikkäitä ja ohjeet askarteluun löydät blogista.

Tällä kertaa nappasin aamun varhaiselta lenkiltä muutamia luonnonkukkia mukaani ja kietaisin ne kranssiin. Kukkien kaunis värimaailma korostaa kesän taikaa ja toivottaa nyt vieraat tervetulleeksi portilla. Oveen päädyin askartelemaan yksinkertaisemman ja rauhallisemman kranssin, jossa korostuu juhannus kera juhannusruusujen.

Tee näin:

Ota esille valmis kranssi pohja, jonne on mahdollista piilottaa kukkien vesituubit.

Asettele vesituubit siten, että ne ovat kaikki samansuuntaisesti ylöspäin. Kiinnitä vesituubit kevyesti ohuella rautalangalla.

Täytä vesituubit ja laita korkki paikoilleen.

Viillä kukkien imupinta veitsellä ja sommittele kukkaset haluamallasi tavalla. Viimeistele köynnöskasvilla kuten hiirenvirnalla tai vaikkapa villiviinillä.

Luonnonkukkakranssissa on käytetty keltaista pukinpartaa ja niittyleinikkiä, sinistä hiirenvirnaa ja vuorikaunokkia, suolaheinää, ahosuolaheinää, lupiineja, koivun oksia ja villiviiniköynnöstä sekä muutama juhannusruusu.

Yksinkertaisemmassa kranssissa on villiviiniköynnöstä, juhannusruusun kukkia sekä yksi mustaviinimarjan oksa.

Millainen kranssi sinun kotioveen tai portin pieleen sopisi – se selviää varmasti, kun suuntaat nauttimaan luonnon kauneudesta ja nappaat pienen kimpun kukkia mukaasi.

Ruusuista juhannuksen odotusta!