Kesäinen kranssi

Vihdoin tuo odotettu hetki, kun kotipihan pionikujan kukinnot ovat auenneet ja mikä tuoksu pihalla leijailee. Tietysti piti sujauttaa pari pionin kukintoa myös kranssiin ja yhdessä kera vaahteranlehtien syntyy kestävän vehreä kesäinen kranssi.

Pionit ovat ihania askarteluissa, sillä ne myös kuivuvat kauniisti ja näyttävästi. Niiden kyky säilyttää värinsä on huikea, sama ominaisuus on vaahteranlehdillä. Juuri sopivasti pihassa oli jälleen väärään paikkaan kasvaneita vaahterapuun alkuja ja ne sopivat askarteluun erinomaisesti.

Valloittava pionien aika sujahtaa ohi tänäkin vuonna hetkessä, sillä helteet vievät ne mukanaan. On siis hyvin mahdollista, että pioni-aihe jatkuu blogissa vielä hetken aikaa askartelujen merkeissä. Mutta tämähän ei ole ihan uusi juttu, mutta ideat varmasti ovat.

Instaa selaillessa huomasin, että olen aikaisemminkin pohtinut mikä kotipihan pionin sävyistä olisi kaunein? En kyllä tiedä vieläkään, kauniita ovat jokainen – mikä sinun suosikkisi on?

Pioni sateen jälkeen.

Kesäinen vaahteranlehti-pionikranssi

Tee näin:

Kietaise kranssipohja pajuista tai käytä valmista pohjaa. Asettele väleihin haluamasi määrä vesituubeja pionin kukkia varten.

Tee vaahteranlehdistä kukintoja. Kukintojen valmistamisen ohjeen löydät blogista.

Sommittele vaahteranlehtikukintojen väleihin pienempiä vaahteranlehtiä ja korosta vehreyttä.

Täytä vesituubit vedellä ja sujauta niiden sisään pionin kukinto.

Asettele kranssi esille sopivaan paikkaan. Meillä tämä kranssi päätyi paraatipaikalle kotioveen.

Pionin kukinnot ovat ehdottomasti kauniita, mutta täytyy sanoa, että myös vehreät vaahteranlehdet ovat kauniita sellaisenaan. Kesäpäivästä nauttien tein toisenkin kranssin pelkistä vaahteranlehdistä ja asettelin tämän kotiportille ja jo parissa päivässä se on kuivunut kauniisti.