Yrttileipä

Mikä onkaan ihanampaa kuin oman kotipihan yrtit, jotka tuoksuvat suloisasti ja maistuvat herkulliselta. Yrttien avulla voi loihtia monesta omasta lempireseptistä uudenlaisia variaatioita. Nyt kotipihan yrtit ovat enää muisto vain, mikä tuokin esille seikan, että tämä leipä oli meidän kesän hitti!

Rakastan leipää ja se on todella itselleni heikko kohta. Onko mitään parempaa kuin tuore leipä kera voin, täyteläisen juuston tai ihan vaan sellaisenaan ruuan lisukkeena. Voisin keksiä vaikka kuinka monta erilaista leipäreseptiä, mutta perusohje, jota muokata on tärkein. Tällä kertaa tässä ohjeessa olen hyödyntänyt fetapurkkiin jääneen öljyn, jossa on valmiiksi makuja ja mausteita ja siihen, kun yhdistyy tuoreet yrtit = lopputulos melkeinpä täydellinen. Vai mitä mieltä sinä olet? Ja kyllä tämä leipä maistuu varmasti myös syysiltana yhtä hyvältä, kuin kesäisten raikkaiden salaattien kera kesäkeittiössä.

Yrttileipä

Taikina:

  • 2,5 tl kuivahiivaa
  • 3 dl vettä
  • 0,5 rkl sormisuolaa
  • 8 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl öljyä (myös fetapurkin öljyn voi hyödyntää)

Pinnalle:

Yrttejä, sormisuolaa sekä n. 4 rkl öljyä.

Valmistusohje:

Sekoita kuivat aineet sekä yrtit keskenään.

Lisää kuivat aineet yrttien kera erissä kädenlämpöiseen veteen ja lisää lopuksi öljy.

Vaivaa taikina huolellisesti ja anna kohota vähintään 1 tunnin ajan.

Vaivaa taikina kohotuksen jälkeen pöydällä ja jaa se kahteen osaan.

Muotoile taikinasta leipä ja nosta kohoamaan lämpöiseen vedottomaan paikkaan. Mitä pidempään kohotat leipää, sen kuohkeamman lopputuloksen saat.

Valele kohonneen leivän pinnalle öljy ja sirottele sen päälle sormisuolaa sekä yrttejä.

Paista leivät 200 asteessa n. 15 min.

Herkullisia hetkiä!