Tuunaa kuormalavoista

Viime viikolla kerroin kotimme uudistuneesta rinteestä ja voih, miten upeasti se olikaan mökkeilymme aikana lähtenyt kasvamaan. Harmittelin vieläkin enemmän, että terassille ei ole löytynyt sopivaa ulkosohvaa, sillä siitä olisi oivat näkymät myös kotipihan rinteeseen. Samalla huomasin jo kiikaroivani rinteen ylle…olisiko siinä vastaukseni?

No kyllä oli. Punaisen talomme elämään ja terassille ei vain sovi nykyiset kaupassa tarjolla olevat kauniit harmaat ja beiget sohvaryhmät. Sellainenkin harmaa iso kulmasohva meiltä löytyy ja nimenomaan kesäkeittiö uudistettiin sisältä, jotta saimme sinne eri tyyppistä ilmettä kuin muualla pihalla. Kesäkeittiöön hankittiinkin viime vuonna iso harmaa kulmasohva löhöilyyn. Talon edustallamme on terassi, jonne paistaa aurinko koko päivän. Siinä on etupäässä nautittu aamukahvia, mutta siinä oleskelu on ollut yllättävän vähäistä. Tai aikaa on vietetty enemmän kesäkeittiössä. Myös näkymä aurinkoterassilla oli tylsähkö.

Rinteen uudistaminen ja puron paikan vaihtaminen oli onnistunut juttu. Huomasin, että sen äärellä myös omat ajatukset alkoivat virrata puron lailla. Näin kävi myös heti, kun saavuimme kotiin ja silmäilin puutarhan / kasvihuoneen läheisyyteen sijoitettua vanhaa lavasohvaa. Sohva oli joskus kauan sitten ollut etupuolen aurinkoterassilla, mutta mitä jos se muuttaisikin sinne takaisin.

Tuumasta toimeen ja huh, hikikarpalot olivat taattuja näillä ilmoilla.

Kun sohva muutti rinteestä alas, jäi kokeilussa olevani kelloköynnös katos yksinäisen näköiseksi rinteeseen, joten oli sekin tuotava alas. Siinäpä vasta projekti, mutta onneksi perheemme kekseliäät teinit oivalsivat ratkaisun. Kelloköynnös viritelmineen muutti myös aurinkoterassille nokkakärryn kyydissä, vaikka se painoikin todella ruhtinaallisesti. Ilman nuorisoa se projekti ei olisi onnistunut mitenkään – kiitos ❤️

Sohvan asettelu terassille osoitti pienen kunnostamistarpeen ja muistin myös aikaisemmin leikkimökin kuistilla olleen pienen lavasohvan, se sai liittyä tähän ryhmään.

Osien asettelussa päädyin hieman muuntelemaan kulmaosaa toiminnallisuuden vuoksi ja nostin aikaisemmin vaa’assa olleen selkänojan pystyyn. Se oli myös välttämätöntä, jotta sain edettyä maalauksen jälkeen projektin seuraavaan vaiheeseen.

Aluksi kuvittelin, että saan lavasohvan katoksessa olleilla heinäseipäillä rakennettua kevyille verhoille pidikkeet. Se ei ollut onnistunut idea ja osoittautui myös hieman vaaralliseksi, jos rakennelma pääsisi vaikka kaatumaan. Totesin viisaimmaksi suunnata ostoksille ja hankin ohuita rimoja kattorakennelman askarteluun.

Sahasin päätyyn kolme pysty rimaa. Näiden kolmen ylle nostin kaksi pitkää rimaa. Kokonaisuuden tukemiseksi sahasin vielä poikittain rimoja ylös sekä reunoille. Olin aikeissa pujottaa verhot rimoihin ennen osien ruuvausta yhteen, mutta päädyin kietaisemaan ne kevyesti rautalangalla paikoilleen. Ne saa syksyllä helposti pois, tosin ruuvien avulla saan syksyn tulleen rakennelmaa purettua muutoinkin tarpeen vaatiessa. Kevyet verhot tuovat tunnelman lisäksi pientä suojaa paahtavassa auringonpaisteessa, samalla sain hieman pihaan sopivaa leikkisää lounge beach- tunnelmaa. Verhot ovat kaikki valmis verhoja, joista yllä olevat on ommeltu yhteen.

Koska tuo huikean kaunis kelloköynnös muutti kuistille ja ilahduttaa nyt somasti myös keittiön ikkunasta katsottaessa ulos, se nostettiin riman ympärille ohuen rautalangan avulla. Pimeneviin kesäiltoihin soveltuvat loistavasti aurinkokennovalot.

Viimeistelyssä ompelin sohvaan istuinpäälliset ja tyynyt sekä tietysti sijoittelin paikoilleen maton ja pikku pöydän somisteineen.

Isounikon kuivuneet kukinnot ovat kauniita maljakossa.

Kannatti käydä tuulettamassa ajatuksia muualla, niin idea oleskeluun syntyi vaivattomasti kotiin palattua. Tämä projekti valmistui kolmen päivän aikana ja miten ihanaa tässä on ollutkaan loikoilla kesäiltoina. Tänään on sopiva hetki nauttia hieman kuplajuomaa ja kuunnella puron solinaa.

Projektissa oli toinenkin tavoite eli “huomioi kustannukset”. Tämä ajatus syntyi, kun huomaan monessa some-kanavilla budjetin nousevan esille. Haastoin itseäni käyttämään kierrätettyä ja tekemään löytöjä – tämä oli hyvä tapa lomalla tyhjentyneen lompakon kannalta Niinpä kokosin kaikki kulut vielä yhteen:

  • maali 24€
  • höylätyt rimat yht. 38€
  • musta iso lyhty 15€
  • aurinkokennovalosarja 25€
  • kankaat päällysteisiin yht. 30€ (sään kestävä kangas olisi ollut viisaampi, mutta kalliimpi valinta)
  • valmisverhot yht. 12€
  • valkoiset tyynynpäälliset 8€
  • tuoksukynttilä 5€
  • pienet lasipullot / maljakot 3€

Kulut yhteensä hankintojen osalta siis 160€ ja kaikki muut kuvassa olleet tuotteet löytyivät kotoa valmiiksi.

Kohti rentoa kesäiltaa ☀️