Heinää & puuhelmiä

Kauniin luonnolliset puuhelmet ovat vilahdelleet blogin monissa askarteluissa kuten kransseissa. Tällä kertaa askartelin puuhelmet sekä kauniit heinät seinälle ihan uuteen muotoon. Tämä helmirivistö heinän kukintoineen toivottaa nyt tervetulleeksi kotiin eteisessä ❤️

Juuri nyt on sopiva aika napata heiniä askarteluja varten kuivumaan tai vaikkapa maljakkoon. Luonnonkukkien loisto on hiipunut ja kesän paahtavat helteet ovat edesauttaneet nopeaa kukintaa. Oli aika sanoa “heipat” monelle luonnonkukalle, mutta onneksi kesä on tarjonnut upeita hetkiä.

Oma luonnonkukka lempparini oli kukkiva katos kesäkeittiössä.

Onneksi upea luontomme tarjoaa kuitenkin kukkien sijasta juuri nyt heiniä. Suuntaa lenkille ja tähystä pellon ja teiden laitamia. Mutta älä unohda nauttia luonnosta ja upeista hetkistä!

Tee näin:

Ota esille tarvikkeet:

  • puuhelmiä
  • rautalankaa
  • kuumaliimaa
  • kotiin sopivia heiniä

Leikkaa ohuesta rautalangasta pätkä, jonka avulla saat heinäsomisteen kiinnitettyä seinälle. Ota esille myös helmet.

Pujota ohuen rautalangan pää puuhelmen sisälle ja kiinnitä se paikoilleen kuumaliimalla.

Käännä ensimmäinen puuhelmi ja rautalanka siten, että ripustukseen tarkoitettu rautalanka jää ulospäin. Liimaa sitten kuumaliimalla toinen puuhelmi kiinni toiseen puuhelmeen siten, että rautalanka jää helmien väliin piiloon.

Muista asetella toinen puuhelmi toisinpäin eli niin, että puuhelmen aukko jää ylöspäin.

Liimaa sitten toisiinsa kiinni haluttu määrä puuhelmiä. Kiinnitä viimeinen puuhelmi samoin kuin ensimmäinen ja piilota rautalanka jälleen helmien väliin.

Laita pieni tippa kuumaliimaa puuhelmen ns. pohjaosaan, jotta heinät eivät valu somisteesta seinällä ulos. Mikäli kuumaliimaa valuu helmestä ulos, siisti se esimerkiksi hammastikulla.

Anna kuivua rauhassa ja nosta sitten seinälle.

Asettele heinät paikoilleen.

Kuten jo yllä kerroin, tämä puuhelmien ja heinien suloinen yhdistelmä toivottaa nyt tervetulleeksi kotiin eteisessä.