Mansikka-mariannejäätelö

Kesä ja jäätelö – kuulostaako oivalta yhdistelmältä? Noh, miten olisi kotimainen makoisa mansikka, tumma suklaa ja raikas marianne? Sujautin nämä maut itse tehtyyn jäätelöön ja kyllä, tämä menee jatkoon!

Vanhan blogin puolella oli jonkinlainen resepti marianne jäätelöstä, mutta se kaipasi hieman muuntelua ja lisää rouheutta. Tämän reseptin avulla onnistuu kuohkea ja täyteläinen jäätelö, jossa on itselleni mieluisat maut sekä sopivasti murusia jäätelössä.

Mansikka-marianne jäätelö

Raaka-aineet:

  • 6 dl kuohukermaa
  • 1 prk kondensoitua maitoa (ei karamellisoitu)
  • 1 ps (225g) marianne-karkkeja
  • 200 g tummaa suklaata
  • 200 g mansikoita

Valmistusohje:

Murskaa marianne-karkit muovipussin sisällä rouheiksi paloiksi esim. lihanuijan avulla.

Pieni suklaa veitsellä pieniksi palasiksi.

Vaahdota kuohukerma vaahdoksi ja lisää joukkoon kondensoitu maito. Vatkaa keskenään hyvin sekaisin.

Lisää joukkoon suklaa ja marianne-karkit, jätä molempia vähäsen koristelua varten.

Kaada seoksesta puolet pakastevuokaan. Ripottele sitten jäätelömassan pinnalle mansikat tasaisesti – jätä myös mansikoita hieman koristelua varten. Kaada loppuseos mansikoiden päälle.

Koristele pinta suklaa ja marianne-rouheella sekä mansikoilla.

Pakasta yön yli.

Tunnustan, että kävin itse kurkkimassa jäätelöä vähän väliä, mutta yön yli odottelu kannatti.

Makoisaa jäätelökesää 🍦

Ps. Jos olet mansikan ja marianne-karkkien ystävä, kurkista myös kesäinen yrttiherkku 🤭