Tillirieska

Mökkisaaressa päivät vierähtävä veden ääressä nopeasti. Järvellä ja joella voi ihmetellä veden solinaa, lintujen laulua sekä tietysti kalastaa. Mutta nälkähän siinä tulee…

Ahti on ollut suopea ja ahvenia sekä haukia on napattu runsaasti. Myös paikallisen kalakaupan tiskistä on löytynyt lounastarpeet helposti. Niiden kaveriksi piti keksiä jotain uutta ja koska tilli kasvaa runsaana vanhassa puuveneessä, mikäs olikaan sopivampi kuin rieska tilli twistillä.

Tillirieska

Raaka-aineet:

  • 100g yrttitarha tuorejuustoa
  • 3,5 dl perunamuussia
  • 2 kananmunaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 dl tilliä
  • 5 dl vehnäjauhoja

Valmistusohje:

Pehmitä tuorejuusto notkeaksi ja sekoita joukkoon perunamuussi. Lisää kananmunat, silputtu tilli ja suola. Lisää jauhot vaiheittain, jotta saat tasaisen taikinan.

Taputtele taikina jauhotetulla alustalla ohuiksi rieskoiksi leivinpaperin päälle pellille.

Pistele rieskat ja paista 225°C asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Tarjoa lämpiminä.