Suklainen punajuurikakku

Perjantaina punastellaan kuin punajuurikakku.

Näin sadonkorjuun aikaan pitää tietysti kauden kotimaisia kasviksia ja juureksia hyödyntää ruuanvalmistuksessa, mutta myös leivonnassa. Sateiset illat ovat tuoneet syksyn tuntua ja se saa leipurit hääräilemään keittiössä. Tämä ohje on viimevuodelta, mutta jaetaan se nyt myös tänne blogiin. Suklaan, ranskankerman ja punajuuren liitto tuntuu olevan täydellinen ja siltä se myös maistuu – testaa vaikka!

Punajuuri-suklaakakku

Raaka-aineet:

  • 200g tummaa suklaata
  • 3 dl sokeria
  • 4 kananmunaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl mantelijauhetta
  • 1 rkl leivinjauhetta
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 1 dl juoksevaa margariinia
  • 200g ranskankermaa
  • 4 dl punajuuriraastetta

Valmistusohje:

Vuoraa irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Voitele ja korppujauhota vuoan reunat.

Sulata suklaa vesihauteessa. Mikäli sulatat suklaan mikrossa, sekoita välillä, sillä suklaa palaa erittäin helposti.

Vaahdota kananmunat ja sokeri kestäväksi vaahdoksi.

Sekoita taikinaan siivilöiden keskenään sekoitetut kuivat aineet vuorotellen margariinin kanssa. Sekoita varoen tasaiseksi puuhaarukalla.

Kääntele nuolijalla lopuksi joukkoon ranskankerma, sulatettu suklaa sekä punajuuri.

Kaada taikina irtopohjavuokaan ja paista 175 asteessa noin tunti. Anna seistä hetken aikaa vuoassa ennen kumoamista.

Sitten vain punastelemaan!