Kesäkeittiö

Viikonloppuna on ollut taas aikaa nauttia kesäkeittiön tunnelmasta ja perjantaina olikin ihan huikea kesäilta ja lämpöä riitti, vaikka kuinka pitkään. Toki kesäkeittiössä on riittänyt tunnelmaa myös sateen ropistessa, sinne on huippua käpertyä sohvalle sateen yllättäessä kirjaa lukemaan.

Toki hetket kesäkeittiössä jatkuvat, mutta loman aikana kotona oli rentoa nauttia aamuisista kahvihetkistä kesäkeittiössä. Kesäaikaan ulkona kesäkeittiön tunnelmassa voi pyörittää arkea myös ruuan valmistamisen merkeissä ja talokin tuntuu laajentuvan reippaasti.

Meidän kotipihamme kesäkeittiö uusiutui viime kesänä ja olimme pitkään pohtineet miten kesäkeittiön muutos toteutettaisiin. Halusimme kuitenkin vaalia pihapiiriin sekä punaiseen talomme elämään sopivia ratkaisuja. Kesäkeittiöön muutama vuosi sitten saadut kerrostalon ikkunat saivat jäädä, vaikka muutoin tilaa uudistettiin ja pihatakka purettiin sen valtavan kokonsa vuoksi. Tätä todellakin puntaroitiin pitkään. Näin saimme kuitenkin kesäkeittiön tilan järkevämmäksi ja palvelemaan paremmin meidän tarpeitamme, vaikka kesäiltojen viiletessä takkatulen lämpö olikin parhautta.

Kesäkeittiö on kokenut monenlaisia muutoksia meidän talossa asuttujen vuosien aikana. Kuva monen vuoden takaa ensimmäisenä kesänä, kun asuimme talossamme, jolloin teimme ensimmäiset muutokset.

Viime kesänä purettiin katto ja muutettiin sen muoto harjakatoksi, jolloin saimme lisää valoa kesäkeittiöön. Samalla purettiin takka ja tehtiin takan paikalle grillaamiseen sopiva paikka. Grillin takana on ainoa seinä, jossa ei ole ikkunaa. Ikkunat olivat jo aiemmin laitetut, joten seinäpinnoista uusiutui vain takan poistamisen kohta.

Kun kesäkeittiö oli valmis, pääsin siihen parhaaseen vaiheeseen ja sijoittelemaan paikoilleen sohvaa, pöytää, verhoja, mattoja ja muita tavaroita.

Ison takan poistaminen oli järkevää ja tila tuli ehdottomasti järkevämmin käyttöön.

Yrttihylly grillin vieressä on erittäin tarpeellinen kesäkeittiössä.

Kesäkeittiöön tuotiin pöytäryhmä sekä oleskeluun sopiva sohva.

Enjoy the summer

Kesällä tietysti huomioidaan myös kauden parhaat kukat vaikkapa kukkakatoksessa.

Kuvakaappaus blogin Instagram tililtä pippurinen.fi

Oma lempparini on vanha rottinkituoli, jonka onnistuin ostamaan itselleni nettikirpparilta.

Siinä on voinut istua ja odotella vaikkapa grillissä paistuvaa pizzaa.

Vinkit grillipizzojen valmistamiseen ja reseptit löytyvät blogista.

Kesäkeittiön viimeiset lämpöiset illat ja päivän hetket ovat ihania, mutta vähän haikeitakin. Onneksi kesää on vielä ehdottomasti runsaasti jäljellä ja aika sisätiloihin siirtymisellä odottaa vasta hamassa tulevaisuudessa.

Parasta just nyt 💕