Saisiko olla kasvispastaa?

Koska edellinen resepti oli pizzaa, on tänään helppo jatkaa pastalla. Pizza ja pasta ovat kyllä molemmat omia suosikkejani ja kun tarjolla on oman kasvimaan satoa – onko mitään parempaa?

Tällä hetkellä omassa puutarhassa on tarjolla muun muassa kesäkurpitsaa, lehtikaalia, tomaatteja, sipulia sekä tuoreita yrttejä. Näistä syntyikin todella herkullinen pasta – vai mitäs sinä tuumaat?

Kasvipasta

Raaka-aineet

  • 1 sipuli
  • 1 dl kevätsipulin varsia
  • 1/2 kesäkurpitsa tai yksi pieni kesäkurpitsa
  • 1 dl lehtikaalia
  • 2 paprikaa
  • 2 rkl öljyä
  • 1 tlk paprika-chili fraiche kermaa
  • 1 tl paprikamaustetta
  • 0,5 tl suolaa
  • ripaus pippuria
  • tuoretta timjamia

Valmistusohjeet:

Kuutioi sipuli pieneksi sekä silppua kevätsipuli.

Poista paprikasta siemenkota ja leikkaa se kuutioksi.

Leikkaa kesäkurpitsa kuutioiksi.

Kuullota öljyssä sipulit, paprika sekä kesäkurpitsa. Kun kasvikset ovat hieman pehmenneet, kaada joukkoon paprika-chili fraiche kerma ja anna kiehahtaa. Lisää joukkoon mausteet ja hauduta hetken aikaa.

Suikaloi lehtikaali ja lisää se joukkoon. Anna lehtikaalin pehmetä vain hieman.

Tarkista maku ja ripottele pinnalle tuore timjami. Tarjoa pastan kera.

Tomaatit ja tuore rucola tuovat väriä sekä makua.

Makoisaa perjantaita!