Lähdetäänkö kuumailmapallomatkalle?

Askartelin kuumailmapallot, jotka sopivat meidän kotiimme täydellisesti. Lähtisitkö sinäkin kuumailmapallomatkalle? Kuumailmapallot keikkuvat katossa suloisesti ja kun kuumailmapalloihin syttyy iltaisin valot sekä lepattava liekki, voi ryhtyä unelmoimaan ❤️

Tänä kesänä kuumailmapalloja on lennellyt taivaalla runsaasti ja ihastelin myös Keravalla purkutaidetalossa kuumailmapalloa taiteen muodossa. Kuumailmapallot voivat olla söpöjä väriläiskiä, mutta itse päädyin valitsemaan askarteluun luonnonläheisyyttä ripauksella bohoa tunnelmaa.

Suosittelen lämpimästi tutustumaan purkutaidetaloon, se oli erittäin vaikuttava kokemus 🖤

Kuumailmapallot ovat myös vilahdelleet blogissa aikaisemmin ja voit kurkistaa blogista myös vinkit kuumailmapallo-aiheiseen valotauluun.

lltaisin syttyvät kuumailmapalloihin valot ja tuovat kotoisaa tunnelmaa.

Kuumailmapallojen askartelu on hauskaa ja ne valmistuvat kohtuullisen nopeasti, eikä tarvikkeet ole kalliita. Lopputulos ilahduttaa varmuudella.

Tee näin:

Ota esille kaikki tarvikkeet ohutta mustaa rautalankaa, sivuleikkurit, kaksi tuikkukynttilän metallikuorta, terävä kynä (tai muu rei’itykseen soveltuva piikki), niininauhaa, paksua pahvia, sakset, kuumaliimaa ja kuumaliimapistooli sekä led-tuikku.

Leikkaa rautalangasta pieneen palloon 15 kappaletta 20 cm pituisia rautalangan pätkiä. Isompaan palloon tarvitset 17 rautalankaa, jotka ovat 30 cm pituisia.

Tee metalliseen kynttilätuikkukuppiin pienet reiät esim. terävän kynän kärjellä.

Työnnä rautalanka reiän läpi ja kieputtele se yhteen. Tee samoin kaikille rautalangoille.

Leikkaa pätkä n. 10 cm rautalankaa ja kiinnitä tuikkukuoreen kiinnitetyt rautalangan päät yhteen. Kieputtele lopuksi ylijäänyt rautalanka tukemaan kokonaisuutta. Varmista, että kaikki rautalangat ovat järjestyksessä.

Muotoile kokonaisuutta jo hieman pallon muotoon ja aloita sitten niininarun pujottelu.

Solmi ensimmäinen niininauha rautalankaan pallon alaosaan tiukasti kiinni ja käännä solmu pallon sisäpuolelle.

Aloita pujottelu niin, että niininaru kulkee rautalankojen välissä joka toisen rautalangan yli ja joka toisen ali.

Kun niininauha alkaa loppua, solmi siihen kiinni uusi nauha ja jatka nauhan kieputtelua. Pyri saamaan solmukohdat aina pallon sisäpuolelle, jolloin ne eivät jää näkyviin.

Jatka pujottelua niin kauan, kunnes pääset pallon yläosaan asti. Jos pujottelun ja punoksen tekemisen aikana kokonaisuus alkaa löystyä tee väliin solmu, jolloin saat kokonaisuutta tuettua paremmin kiinni rautalankaan. Muista kuitenkin varmistaa pujottelun aikana, ettei nauha pääse liian tiukalle. Silloin pallon muoto alkaa kärsiä.

Päättele niininauha pallon sisäpuolelle, kun pallo on valmis.

Tee toiseen metalliseen tuikkukuoreen neljä pientä reikää ja pujota jokaiseen rautalangan pätkä. Kiinnitä tämä osa palloon rautalangoilla ja varmista, että korille tuleva rakenne on suorassa. Kieritä pallo-osassa olevan metallisen kynttiläkuoren ympärille niininauhaa ja liimaa nauha kiinni kuumaliimalla. Näin myös rautalanka peittyy niininauhan alle ja kokonaisuudesta tulee siisti.

Leikkaa pahvista kaksi suorakaiteen muotoista palasta sekä yksi neliö. Taita suorakaiteen muotoiset palaset kahtia ja liimaa ne neliön malliseen palaseen kiinni kuumaliimalla. Näin saat pahveista korin, jonka kiinnität lopuksi kuumailmapalloon kiinni.

Liimaa pahvin pintaan niininauhaa kuumaliimalla. Liimaa lopuksi kuumaliimalla metallinen tuikkukuori korin pohjaan.

Laita koriin sisään led-kynttilä ja sitten se paras vaihe – etsi kuumailmapallolle sopiva paikka ja laita se roikkumaan kattoon.

Noh, lähdetäänkö kuumailmapallo matkalle?