Ruusuinen pöytäkoriste

Kesäillan hämärässä tekee mieli sytytellä kynttilöitä ja valoja. Tänään valot syttyvät tuoksuvaan pöytäsomisteeseen, jonka valmistusohjeen löydät kuvineen ja vaihe vaiheelta tästä jutusta.

Jo alkukesästä toivoin omistavani pause-nappulan tai edes jonkinlaisen säätimen, minkä avulla voisi hidastaa kesän etenemistä. Kesän lämpö, valo, luonto, kukkaset ja ihan kaikki tuntuu antavan parastaan.

Lämpiminä kesäiltoina on parasta jäädä lukemaan ulos ja nuuskutella kesäillan tuoksuja. Tunnelmaan sopivat tietysti erilaiset valot sekä kynttilät.

Taivaalla parveilevat pääskyset saavat seurakseen myös pihapuussa keikkuvat kynttiläsomisteet.

Kesäkeittiöön syttyy pienet valot tunnelmaa tuomaan ja siellä tuoksuu suloisesti ruusuilta.

Tee näin:

Ota esille tarvikkeet:

  • kanaverkkoa
  • ohutta rautalankaa
  • sivuleikkurit
  • valosarja
  • vesituubeja
  • käpyjä, tuijan oksia, koriste ruusunmarjoja, hortensian kukintoja sekä ruusuja

Leikkaa sivuleikkureilla kanaverkosta palanen. Asettele sisälle sammalta ja kääri se rullalle ja painele hieman kasaan, jotta saat sen pysymään pöytäpinnalla hyvin. Taittele terävät osat sisäänpäin.

Pujottele rautalangalla osat yhteen (ns. päätyosa rullaan kiinni), jotta saat tukevamman pohjarakenteen.

Sommittele kukkia varten vesituubien paikat. Leikkaa sivuleikkureilla reiät kanaverkkoon, jotta saat vesituubin syvälle rakenteeseen. Asettele sammal siten, että tuubi peittyy huomaamattomaksi.

Kiinnitä valosarja paikoilleen. Pujottele kanaverkkoa apuna käyttäen tukevasti paikoilleen.

Tee tukeva ja kestävä pohjarakenne, joka säilyy pitkälle syksyyn. Voit vaihtaa kukkia syksyn edetessä ja kiinnittää myöhemmin syksyllä esimerkiksi kanervaa ja havuja.

Kietaise kävyn pohjaan ohutta rautalankaa ja kiinnitä se paikoilleen kanaverkkoon.

Sommittele paikoilleen tuijan oksat sekä ikivihreän pikkutalvio – voit laittaa oksat vesituubiin, jolloin kestävät vehreänä pitkään. Molemmat näistä kuivuvat kauniisti, joten pärjää myös ilman vettä.

Asettele ruusut vesituubeihin. Leikkaa ruusut lyhyemmäksi ja viillä niihin uusi imupinta. Ota lehtiä pois, jotta saat painettua ne riittävän syvälle vesituubiin.

Viimeistele hortensian kukinnoilla sekä esimerkiksi koristepihlajanmarjoilla, jolloin saat kokonaisuudesta runsaan ja värikkään.

Tuoksuvaa kesäiltaa!