Papu-perunasalaatti

– Siis miten voi olla mahdollista, että kaikki pikkulusikat on astianpesukoneessa?

Tiesin kyllä vastauksen kysymykseen, mutta mutisin jotain epämääräistä ja katselin aivan muualle. Ajattelin siis koko ajan, että vielä vain tämän kerran maistan tekemääni papu-perunasalaattia ja tarkistan maun ihan vaan pienen lusikan kärjellä…niitä taisi kertoja taisi olla enemmän kuin vain se yksi – hups! Tänään grillaillaan ja lisukkeena papu-perunasalaattia, tuoretta patonkia ja itse tehtyä hummusta runsaalla valkosipulilla. Herkullista kesäiltaa!

Perunasalaatti saa uuden maun ja maukkaan lisän, kun perunasalaattiin lisää papuja. Papu-perunasalaatti sopii mainiosti grilliruuan lisäkkeeksi, tietty itsetehtynä ihan parasta. Myös itse tehty hummus on mainio lisuke tuoreen leivän kera.

Mikäli tarjoat salaattia kalaruuan lisäkkeenä, voit lisätä salaattiin myös tuoretta tilliä persiljan sijasta.

Alla olevasta reseptistä saat papu-perunasalaattia noin litran verran, joten voit puolittaa kaikki ainekset. Meillä tämä tekee kyllä niin hyvin kauppansa, että teen mieluummin reilun satsin aina tämän tyyppisiä salaatteja. Ne tekeyvät vieläkin maukkaammaksi yön yli jääkapissa – siis jos niitä vaan jää.

Papu-perunasalaatti

Raaka-aineet:

  • 4 kypsää perunaa
  • 4 kananmunaa
  • 1,5 dl suolakurkkuja
  • 1 sipuli
  • 1 tlk papusekoitusta suolaliemessä
  • 250 g majoneesia
  • 1 rkl sinappia
  • 150 g ranskankermaa
  • 0,5 dl tuoretta persiljaa
  • 1 tl pippurirouhetta
  • 1 tl suolaa

Valmistusohje:

Keitä perunat kuorineen kypsiksi ja leikkaa kuoritut jäähtyneet perunat kuutioiksi.

Keitä kananmunat ja anna jäähtyä. Viipaloi keitetyt kananmunat munanleikkurilla pieneksi.

Hienonna sipuli ja suolakurkut.

Huuhtele ja valuta pavut ja sekoita ne yhdessä perunan, kananmunan, suolakurkun ja sipulin kanssa kulhossa.

Lisää joukkoon majoneesi, ranskankerma, sinappi ja mausteet. Lisää lopuksi silputtu persilja.

Anna maustua jääkaapissa ennen tarjoilua. Koristele persiljalla.

…tai anna maistua rauhassa, jos pystyt 🙃