Raparperi-mascarponepiirakka

Kesä + raparperi = 👌

Piirakkapohja

  • 250g voita
  • 4 dl sokeria
  • 10 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl soodaa
  • 3 tl vaniljasokeria
  • 2 dl piimää
  • 1 kananmunaa

Täyte

  • n. 10 raparperin vartta
  • 500g mascarpone- tuorejuustoa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 dl sokeria
  • 2 kananmuna

Sekoita taikinan kaikki kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon sulatettu voi.

Ota puolet taikinasta toiseen kulhoon ja sekoita joukkoon piimä sekä kananmuna. Levitä pohjataikina pellille leivinpaperin päälle.

Viipaloi pestyt raparperit ja ripottele pohjan päälle.

Sekoita mascarpone -tuorejuuston joukkoon vaniljasokeri, sokeri sekä kananmuna. Kaada seos tasaisesti pohjan sekä raparperien päälle.

Ripottele pinnalle lopuksi muruseos.

Paista +175 °c uunin keskitasolla 30 minuuttia.