Puolukka-kinuskijuustokakku

Itsenäisyyspäivänä sopii todellakin nautiskella suomalaisen luonnon antimia, kuten puolukkaa. Tällä kertaa sujahdettiin sinivalkoisesta tunnelmasta enemmän jouluiseen fiilikseen. Toki meillä on tänään tarjolla myös lakkaherkkuja. Blogista löytyykin myös lakasta valmistettuja leivonnaisia ja jälkiruokia kuten lakkajuustokakku & lakkavaahto.

Miten mukavia muistoja kesäiset kuvat nostavatkaan mieleen. Luonnossa liikkuminen on ihan parasta!

Puolukka-kinuskijuustokakku

Raaka-aineet:

Pohja:

  • 200 g piparkakkuja
  • 75 g voita

Täyte 1:

  • 2 dl vispikermaa
  • 400 g piparkakkurahkaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 dl tomusokeria
  • 2 dl puolukoita
  • 6 liivatelehteä
  • 2 rkl puristettua sitruunan mehua
  • (punaista elintarvikeväriä)

Täyte 2:

  • 2 dl vispikermaa
  • 400 g kinuskituorejuustoa
  • 1 dl tomusokeria
  • 2 rkl fariinisokeria
  • 2 liivatelehteä
  • 1 rkl puristettua sitruunan mehua

Koristeluun puolukoita, koristepalloja, havunoksia, elintarvikekimalletta

Valmistusohje:

Pingota 20-senttisen irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja leikkaa ylijäämät pois. Asettele reunoille reunakalvot.

Nosta ensimmäisen täytteen liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.

Murskaa piparit ja sulata voi, sekoita ne keskenään. Painele ne sitten lusikalla irtopohjavuoan pohjalle.

Tee täyte 1. ja vaahdota vispikerma sekä lisää joukkoon vaniljasokeri, tomusokeri sekä piparkakkurahka. Vaahdota ainekset kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon puolukat ja sekoita nostellen. Kuumenna sitruunamehu ja nosta kevyesti puristetut liivatteet joukkoon. Sekoittele, kunnes liivatteet ovat sulaneet. Kaada hieman jäähtynyt liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen. Muista, että jäisten puolukoiden vuoksi seos napakoituu nopeasti.

Mikäli haluat punertavan kerroksen, lisää joukkoon punaista elintarvikeväriä. Noin 2 rkl antaa vaaleanpunaisen sävyn ja noin 4 rkl värjää vahvemmin. Punaiset puolukat korostuvat kauniisti myös valkoisesta täytteestä ilman elintarvikeväriä! !

Kaavi täyte 1. vuokaan keksipohjan päälle ja tasoita pinta. Anna jähmettyä kylmässä vähintään neljä tuntia ennen seuraavaan kerroksen lisäämistä. Kun pinta on jähmettynyt, aloita 2. täytteen valmistaminen.

Nosta liivatelehdet kylmään veteen likoamaan ja aloita sitten täyteen 2. valmistaminen. Vaahdota vispikerma sekä lisää joukkoon fariinisokeri, tomusokeri sekä kinuskituorejuusto. Vaahdota ainekset kuohkeaksi vaahdoksi. Kuumenna sitruunamehu ja nosta kevyesti puristetut liivatteet joukkoon. Sekoittele, kunnes liivatteet ovat sulaneet. Kaada hieman jäähtynyt liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen.

Laita jähmettymään vielä muutamaksi tunniksi tai seuraavaan päivään.

Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoilulautaselle.

Koristele haluamallasi tavalla kuten puolukoilla, kinuskilla, koristepalloilla, havunoksilla sekä elintarvikekimalteella.