Peltilihapiirakka paprika twistillä

Jos perinteinen peltilihapiirakka on kokeilematta, nyt on sen aika. Tässä versiossa perinteisiin makuihin yhdistyy paahdetun paprikan lempeän juustoinen twisti. Tietystikään yrttejä ei sovi unohtaa!

Nappaa talteen pari basilikan oksaa ja laita ne maljakkoon – niihin kasvaa nopeasti juuret ja voit istuttaa ne pian multaan.

Tuoreiden yrttien lisäksi mausteena myös perinteisiä peltilihapiirakan mausteita. Ja voi, miten kiva purkkeja onkaan nyt kaivella, kun etiketit ovat kunnossa. Maustepurkkien tuunausvinkit löytyvät blogista.

Peltilihapiirakka

Raaka-aineet:

  • 1 pkt isoja lehtitaikinalevyjä (paketissa 2 levyä)
  • 400 g naudan jauhelihaa
  • 1 sipuli
  • 1 paprika
  • 1 lihaliemikuutio
  • 1 dl tuoretta basilikaa
  • 0,5 tl pippurirouhetta
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 2 tl pizzamaustetta
  • 3 dl keitettyä täysjyväriisiä
  • 1 pkt (à 200 g) paahdettu paprika – tuorejuustoa
  • 4 keitettyä kananmunaa
  • 1 kananmuna voiteluun

Valmistusohje:

Nosta lehtitaikinalevyt sulamaan. Anna sulaa rauhassa ennen paketin avaamista, jotta isot levyt säilyvät kokonaisina.

Keitä riisi paketin ohjeen mukaan ja jätä se hautumaan kannen alle.

Paista jauheliha ja sipuli paistinpannulla. Lisää joukkoon kuutioitu paprika ja anna sen pehmetä.

Lisää joukkoon paahdettu paprika tuorejuusto, mausteet, silputtu basilika sekä keitetty riisi. Sekoita tasaiseksi seokseksi.

Kuori ja kuutioi keitetyt kananmunan kananmunanleikkurilla. Lisää ne jauheliha-paprika – riisiseokseen.

Nosta lehtitaikinalevy leivinpaperille ja levitä täyte levyn päälle. Asettele toinen lehtitaikinalevy täytteen päälle ja painele reunat haarukalla yhteen. Viillä pintaan kevyesti veitsellä kuvio. Voitele lopuksi kananmunalla.

Paista 200 asteessa 30-35 minuuttia. Anna jäähtyä ja vetäytyä rauhassa.

Herkullisia hetkiä – teetä ja sympatiaa!