Hamahelmiä ja pajunoksia

Enpäs muista, koska olisi viimeksi tehnyt hamahelmistä mitään. Tämän ohjeen nappaan mukaani myös töihin – erinomainen tehtävä hahmottamisen harjoitteluun, laskemiseen sekä sorminäppäryystreeniin. T. Erityisope

Pääsiäinen kurkistelee jo ihan nurkan takana. Nyt meidän ovella kurkistelee…tai ehkä paremminkin pyllistelee pääsiäispupu kranssissa 🐰

Paju on yksi lempparimateriaali askarteluissa, sillä siitä saa tehtyä vaikka mitä. Blogista löytyykin monia vinkkejä ja pajusta saa tehtyä erittäin tukevan sekä kestävän kranssinpohjan, joka soveltuu myös tähän askarteluun. Toki paju on myös kaunis, erityisesti tähän aikaan vuodesta.

Hamahelmet ovat olleet meillä kaapin perällä jo aikas pitkään. Nyt kaivoin ne esille ja sommittelin hamahelmistä helpon pupun. Tämä pupu kestää myös ulkona sateet, tuulet sekä tuiverrukset. Pupun malli löytyy tästä jutusta kuvan muodossa. Pienemmät askartelijat voivat laittaa pupumallin läpinäkyvän hamahelmialustan alle. Kuvion voi tietysti laittaa alustan viereen, jolloin pääsee laskemaan, päättelemään sekä pohtimaan. Erinomainen harjoitus!

Tee näin:

Paras vaihe on suunnata luontoon ja napata mukaan muutamia pajunoksia. Muista kuitenkin kysyä keräämiseen maanomistajan lupa.

Valmista kranssille pohja tai valitse valmis pohja kaupasta. Valitse tai tee sellainen, mihin on helppo kiinnittää pajunoksia kranssin rakennetta hyödyntäen.

Sommittele pajunoksat kranssin väleihin. Paina oksa kranssin sisään, jolloin ne pysyvät tukevasti paikoillaan.

Leikkaa oksista pätkiä siten, että leikkauskohta jää pajunkukinnon juureen. Näin leikkauspinta jää piiloon, eikä pajunoksia tarvitse kovinkaan paljoa.

Tee tiivis ja näyttävä kokonaisuus. Sommittele ja taivuttele pajunoksia tarpeen mukaan. Tuoreena niitä on helppo käsitellä.

Tee pääsiäispupu hamahelmistä. Käytä apuna alla olevia kuvia.

Nosta hamahelmikuvio silityslaudalle ja levitä päälle leivinpaperi. Silitä pupukuvio leivinpaperin läpi kahden pisteen lämpötilalla.  Irrota varovasti heti silityksen jälkeen hamahelmialustasta. Anna jäähtyä esimerkiksi kirjojen välissä, jolloin kuvio ei pääse menemään mutkalle.

Kiinnitä pupu kuvio ohuella rautalangalla.

Sitten se paras osuus – missä sinun pääsiäispupu pyllistelee…eiku tietty kurkistelee 🐇