Keväinen linnunpesä

No mutta hei, ihan pian on pääsiäinen ja tämähän tarkoittaa tietysti keväisiä askarteluja sekä ihania tipusia munankuorissaan. Tämä askartelemani linnunpesä taipuu helposti pajunoksista, täydentyy munankuorista ja söpöstyy pienistä tipuista 🐣

Keväinen linnunlaulu on ihan parasta ja saa mielen virkeäksi jo heti aamusta. Odotan kyllä jo innokkaana, kun luonto alkaa vihertämään ja puihin alkaa rakentua linnunpesiä sekä kotipihan linnunpönttöihin saapuu asukkaat. Tämä linnunpesä voi olla esillä pidempäänkin ja tipuset voi vaihtaa keväisempään versioon myöhemmin. Tällä kertaa lähestyvä pääsiäinen näkyy askartelussa ja nämä pienet tipuset saivat oman pesän. Eikä tekemiseen tarvita kuin pajunoksia, kananmunan kuoria, vähän sammalta sekä joitakin koristeita.

Tee näin:

Leikkaa ohuesta rautalangasta neljä yhtä pitkää pätkää ja pyöräytä ne keskeltä kevyesti yhteen.

Taivuttele pajun oksaa hieman, jotta se taipuu kierteelle helposti katkeamatta. Pyöräytä rautalanka pajunoksan ympäri, jotta saat tukevan pohja rakenteen.

Jatka aina uudella oksalla seuraavan perään ja jätä pajunkukinnot paikoilleen.

Etene siten, että taivuttelet kokonaisuutta koko ajan pesänmuotoon. Rautalangan avulla muoto syntyy helposti.

Kun olet päässyt pidemmälle, jatka työtä lisäämällä aina kaksi pajunoksaa kerralla. Jätä oksan ohuempi pää hieman pesän ulkopuolelle, jolloin saat luonnollisemman oloisen rakenteen.

Pese kananmunan kuoret huolellisesti ja pyri irrottamaan sisällä oleva kalvo varoen pois kananmunan sisältä.

Kiinnitä kananmunan kuoret kuumaliimalla paikoilleen. Laita sisälle hieman sammalta, jos sammal on kuivaa, kiinnitä se myös kuumaliimalla paikoilleen.

Viimeistele keväinen linnunpesä pääsiäistipuilla ja täydennä kokonaisuus koristekuvioiduilla styroxmunilla.

Keväinen linnunpesä asettui loistavasti narsissien kaveriksi kuistille.

Aurinkoisia kevätpäiviä 🐥