Mehevä omenapiiras

Omenapuut notkuvat omenoita, ainakin haaveissa. Meillä ei tänä vuonna omenoita juurikaan saatu ja muistelen kaihoisasti viime vuoden satoa. Kunpa kotimaisia ja herkullisia omenoita olisi tarjolla ympäri vuoden. Satokausi on kuitenkin lyhyt ja silloin pitää tietysti niiden säilömisen lisäksi leipoa jotain herkullista. Omenapiiras on aina hitti, meillä ainakin – mites teillä?

Mehevä omenapiiras

Raaka-aineet:

Pohja:

  • 5 kananmunaa
  • 5 dl sokeria
  • 3 tl leivinjauhetta
  • 2 tl soodaa
  • 5 tl kanelia
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 7,5 dl vehnäjauhoja
  • 2,5 dl voisulaa
  • 7 dl omenaraastetta

Kuorrute:

  • 100 g voita
  • 200 g vanilja tuorejuustoa
  • 2 dl tomusokeria

Valmistusohje:

Mittaa kuivat aineet keskenään ja sekoita ne kulhossa. Sulata voi ja jätä se jäähtymään.

Kuori omenat ja poista siemenkota. Raasta omenat karkealla terällä.

Vaahdota munat ja sokeri kestäväksi vaahdoksi.

Sekoita kuivat aineet siivilän läpi vaahtoon ja sekoita nostellen. Lisää lopuksi voisula ja omenaraaste.

Kun taikina on tasaista ja raaka-aineet sekoitettu toisiinsa, kaada se leivinpaperilla vuoratulle syvälle uunipellille. Paista 200 asteessa 20 min.

Piirakan ollessa uunissa valmista kuorrute.

Sekoita huoneenlämpöisen ja pehmitetyn voin joukkoon vaniljatuorejuusto sekä tomusokeri.

Levitä täyte jäähtyneen piirakkapohjan päälle.

Koristele halutessasi pähkinärouheella tai strösseleillä.

🍏🍎Omenaisia hetkiä🍎🍏