Feta-tomaattipiirakka

Viikonloppu ei voi paljon paremmin alkaa. Kasvihuoneesta löytyi satokauden päätteeksi vielä kulhollinen tomaatteja, kasvimaalta kesäkurpitsa ja yrttilaatikosta ihania yrttejä. Ne päätyivät feta-tomaattipiirakkaan ja kyllähän näissä tuoksuissa sekä tunnelmissa on ihan parasta startata viikonloppu ❤️

Piirakkapohjaksi valikoitui luottoreseptini, jota on käytetty blogissa aikaisemmin, koska tämä piirakkapohja syntyy niin helposti ja vaivattomasti.

Feta-tomaattipiirakka

Raaka-aineet:

Pohja:

  • 1 dl kylmää vettä
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 150 g margariinia / voita

Täytteet:

  • 1/2 kesäkurpitsa
  • 2 dl tomaatteja
  • 2 dl fetaa
  • 3 rkl vihreää pestoa
  • 2 dl kermaa
  • 1 kananmuna
  • 1 dl juustoraastetta
  • ripaus pippuria
  • 0,5 tl suolaa
  • pinnalle tuoretta oreganoa sekä timjamia

Valmistusohjeet:

Voitele piirakkavuoka huolellisesti.

Mittaa kulhoon kylmä vesi ja sekoita veden joukkoon vehnäjauhot sekä leivinjauhe.

Lisää lopuksi joukkoon sulatettu jäähtynyt rasva ja sekoita kaikki ainekset huolellisesti. Painele taikina vuoan pohjaan.

Leikkaa kesäkurpitsa sekä isommat tomaatit kuutioiksi. Käytä kirsikkatomaatit kokonaisina. Nostele kasvikset piirakkapohjan päälle.

Ripottele pinnalle feta, tuoreet pilkotut yrtit sekä pesto.

Sekoita kerman joukkoon kananmunat, pippuri sekä suola. Kaada seos kasvisten päälle ja ripottele pinnalle viimeiseksi juustoraaste.

Paista 200 asteisessa uunissa n. 25 – 30 minuuttia. Anna piirakan hetki vetäytyä ennen tarjoilua.

Herkullista perjantaina!