Tänään oli yksisarvisten ja prinsessojen juhlapäivä – onnea ihanalle kummitytölle ❤️ Mikä sopiikaan kesäiseen juhlapäivään paremmin kuin mansikat, valkosuklaamousse ja ripaus satumaista seikkailua!
Yksisarviskakku
Kakku on tehty kuuden munan kakkupohjaan ja pohja on leikattu kolmeen osaan. Kakun välissä on valkosuklaamousse, tuoreita mansikoita ja pursotuksissa vaniljainen kuorrute.
Valkosuklaamousse
- 4 dl vispikermaa
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- 200 g valkosuklaata
- 3 rkl vaniljakreemijauhetta
Kakun väliin
- n. 500 g mansikoita
Kostutus
- 2 dl maitoa
- 1 rkl vaniljajauhetta
Pursotukset ja kuorrutus
- 2 dl vispikermaa
- 600 g vaniljatuorejuustoa
- 2 rkl vaniljakreemijauhetta
- pinkkiä / punaista pastaväriä
Valmistusohje
Pilko valkosuklaa mikron kestävälle syvälle lautaselle ja sulata mikrossa noin 10 sekunnin välein sekoittaen, kunnes kaikki kaikki suklaapalat ovat sulaneet. Jätä jäähtymään.
Vatkaa vispikerma paksuksi vaahdoksi ja sekoita joukkoon tuorejuusto, vaniljakreemijauhe sekä lopuksi jäähtynyt valkosuklaa.
Sekoita maitoon vaniljasokeri ja kostuta kakun alin kerros. Levitä pinnalle valkosuklaamoussea sekä viipaloituja mansikoita.
Tee samoin toiselle kerrokselle. Kostuta ylin kerros ja levitä pinnalle ohut kerros valkosuklaamoussea.
Valmista kakun kuorrute. Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja lisää joukkoon tuorejuustot. Sekoita sileäksi ja tasaiseksi.
Levitä kakun pinnalle lastan avulla kuorrutetta. Jaa loppu täyte kolmeen kulhoon ja värjää täytteistä kaksi punaisella pastasävyllä. Jätä toinen vaaleammaksi ja toinen tummemman punaiseksi.
Aloita pursottaminen valkoisesta sävystä, sitten vaaleanpunainen ja lopuksi pinkki. Pursota eri sävyin yksisarvisen ponin harja ja etene alhaalta ylöspäin.
Sommittele paikoilleen korvat sekä sarvi. Sarvi, korvat sekä osa kukista tehty lilasta, vaaleanpunaisesta ja pinkistä sokerimassasta. Elävöitä aidoilla kukkasilla kuten syreenin, orvokin ja neilikan kukinnoilla.
Satumaisia juhlahetkiä🦄