Grillipizzaa

Meidän family ei varmastikaan ole ainoa, joka on hullaantunut grillipizzaan. Näillä helteillä ajatus uunin lämmittämisestä, on tuntunut ihan hullulta ja mikä onkaan ollut parempaa kuin yhteinen aika pizzan paiston ääressä. Ja vihdoin on perjantai eli pizzaperjantai 🍕Tässä tulevat omat suosikkini – kumman sinä valitsisit tomaatti-mozzarellan vai porochorizon?

Grillipizzapohja (8kpl)

  • 5 dl vettä
  • 1 hiiva
  • 2 tl suolaa
  • 1 dl ruokaöljyä
  • 10-12 dl vehnäjauhoja

Valmistusohje:

Murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen ja sekoita. Lisää joukkoon suola ja aloita jauhojen lisääminen vaiheittain taikinaa sekoittaen.

Kun taikina alkaa tuntua kiinteältä käsin vaivatessa, lisää siihen öljy sekä loput jauhot.

Alusta taikina tasaiseksi ja nosta kohoamaan vedottomaan paikkaan.

Kun taikina on kohonnut hyvin, vaivaa se hyvin jauhotetulla pöydällä. Jaa taikina kahdeksaan samankokoiseen palaan.

Kauli jokainen palanen pyöreäksi pizzaksi ja nosta hyvin jauhotetun leivinpaperin päälle. Jauhot ovat tärkeässä roolissa, jotta pizza ei juutu kiinni leivinpaperiin ja saat sen lastan avulla nostettua pizzakiven päälle grilliin.

Täytä pizzat haluamallasi tavalla – alta löytyvät omat tämän kesän suosikkini.

Porochorizo grillipizza / 4 pizzaa

  • 200 g tomaattipyrettä
  • 250 g juustoraastetta
  • n. 120 g viipaloituja herkkusieniä
  • 1 suippopaprika
  • 80 g porochorizoa
  • 150 g auramurua
  • pinnalle tuoretta timjamia

Levitä pizzapohjaan tomaattipyre ja ripottele pinnalle juustoraaste.

Laita juustoraasteen päälle loput täytteet ja paista.

Porochorizon maku sopii grillipizzaan täydellisesti.

Nosta pizza grilliin pizzakiven päälle lastan avulla ja paista kypsäksi.

Pyyhkäise sudilla jokaisen paistetun pizzan jälkeen pizzakivi jauhoista, jotteivat ne pala seuraavan pizzan pohjaan kiinni.

Porochorizo myös paistuu uunin lämmössä ihanan rapeaksi.

Tomaatti-mozzarella grillipizza / 4 kpl

  • 200 g tomaattipyrettä
  • 250 g juustoraastetta
  • 1 rs kirsikkatomaatteja
  • 0,5 prk pestoa
  • n. 400g mozzarella
  • pinnalle rucolaa

Levitä pizzapohjaan tomaattipyre ja ripottele pinnalle juustoraaste.

Laita juustoraasteen päälle loput täytteet ja paista. Nostele pesto pizzaan viimeisenä lusikalla ja jaa se tasaisesti kaikkiin pizzoihin.

Nosta pizza grilliin pizzakiven päälle lastan avulla ja paista kypsäksi.

Pyyhkäise sudilla jokaisen paistetun pizzan jälkeen pizzakivi jauhoista, jotteivat ne pala seuraavan pizzan pohjaan kiinni.

Lisää tuore rucola pizzaan vasta paistamisen jälkeen.

Makoisaa pizzaperjantaita!