Joskus…tai oikeastaan aika usein uusi resepti syntyy vähän kuin vahingossa, jolloin käytetään purkkien sekä purnukoiden loppuja. Tällä kertaa käteeni osui vajaa purkillinen Dumlen granolaa sekä jääkaappiin jäänyt turkkilainen jogurtti ja näin murupiirakkaan syntyi uutta makua. Ja ihan kohta näitä piirakan marjoja saa taas tuoreena – tervetuloa kesä!
Marjainen Dumle-murupiirakka
Raaka-aineet:
Muruseos:
- 250 g voita
- 2,5 dl sokeria
- 3 tl vaniljasokeria
- 2 tl leivinjauhetta
- 8 dl vehnäjauhoja
- 2 dl Dumle granolaa
Täyte:
- 200 g marjoja (esim. mansikka, mustikka, vadelma)
- 1,5 dl turkkilaista jogurttia
- 1 rkl vaniljasokeria
- 1 kananmuna
Valmistusohje:
Nypi voi, sokerit, leivinjauhe sekä vehnäjauho murumaiseksi seokseksi. Sekoita lopuksi joukkoon Dumle granola.
Painele muruseoksesta voidellun piirakkavuoan pohjalle 2/3 osaa. Jätä 1/3 levitettäväksi lopuksi piirakan pinnalle.
Ripottele taikinan päälle jäiset marjat.
Sekoita turkkilaisen jogurtin joukkoon kananmuna ja vaniljasokeri. Kaada täyte marjojen päälle tasaisesti.
Ripottele pinnalle loput muruseoksesta.
Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Anna vetäytyä ennen tarjoilua.
VINKKI. Voit koristella pinnan jäähtymisen jälkeen Dumlen granolalla sekä marjoilla.