Keväinen linnunpesä

Aurinko, vehreys ja linnunlaulu – just näitä hetkiä olen niin odottanut. Kuten blogin täyttöasteesta huomaa, on vierähtänyt aika pitkä hetki aktiivisemmasta otteesta ja ajan on vienyt monta roolia. Mitä näitä nyt olikaan äiti, harrastusten taksikuski, joukkueenjohtaja, rahastonhoitaja ja niin olenhan mä muuten töissäkin käynyt…

Linnunlaulua kuunnellessa todellakin havahtui jo kauan sitten siihen, että kevät tekee tuloaan. Ihan tuolloin ei vielä ehtinyt pysäyttää ruuhkavuosien junaa, vaan sitä vaan organisoi arkea tiukan aikataulun mukaan. Mutta en valita, olen saanut nähdä ja aistia taas etenkin omien teinien elämästä paljon tärkeitä asioita.

Miten onnellinen siitä kaikesta aikataulun hulluudesta voikaan olla ja hups, miten samaan voi melkein kuulla verisuonten poksahtelevan ja verenpaineen nousevan suhinalla.

Pysähtyminen ja ympäröivän luonnon tärkeät hetket ovat todellakin tulleet tarpeeseen ja mahdollistavat rauhoittumisen. Onneksi myös kotipiha tarjoaa sirkutusta, sillä jokaiseen linnunpönttöön on saatu asukkaat. Pihapiiriin lintuja vetää myös veden solina, usein aamuisin useampi lintu pulahtaa pihan puroon pesulle.

Pieniä silmäniloja sekä yllätyksiä tekee mieli tuottaa kotipihallekin ja linnun söpöt pesät sopivat hyvin vaikkapa kesäisiin istutuksiin tai yllätyksenä joidenkin pihan kasvien juureen.

Tee näin:

Ota esille askartelun tarvikkeet:

  • ohutta ruskeaa / kultaista rautalankaa
  • koivunoksia
  • niininauhaa
  • pieniä koristemunia
  • luonnonmukaisia höyheniä
  • kuumaliimapyssy ja kuumaliimaa

Tee näin:

Aloita valmistamalla viisi pientä kranssia, joista suurimman halkaisija on 10 cm ja pienimmän n. 3 cm.

Leikkaa koivunoksista pieniä nippuja ja kietaise ne ympyrän muotoon. Pujottele koivunoksia pienen kranssin ympäri, jotta saat kestävän rakenteen.

Tee ensimmäiseksi suurin ja etene sitten kohti pienintä kranssia.

Asettele sitten kranssit kuin torniksi ja niputa ne tiiviisti yhteen ohuen rautalangan avulla. Kiinnitä rautalanka pienimpään kranssiin ja pujottele rautalankaa pesän ympäri.

Työnnä väleihin vielä joitakin yksittäisiä koivunoksia elävöittääksesi linnunpesää.

Asettele sisälle hieman niininarua, höyheniä sekä koristemunia.

Sommittele linnunpesä pihalle kukkaruukkuun tai kukkapenkin juurelle. Tämä pesä asettautui juuri parhaillaan niin kauniisti kukkivan kevätkaihonkukkien juureen.