Pihalaatta-projekti

Sopisiko viikonlopun ohjelmistoon mutakylpymäinen ihon kuorinta kera uudistuneiden pihalaattojen? Tällä kertaa projektina oli pihalaattojen uudistaminen ja nehän todella muuttivat ilmettään. Koska projekti on viime kesältä, uskallan todeta, että väri laatoissa pysyy. Vinkit vaihe vaiheelta kuvineen naputtelin blogiin.

Pihalaatta valinnat tehtiin aikoinaan kotiimme muuttaessa hyvin nopeasti ja viimeiset vuodet harmittelin valintaa. Ne olisivat ehdottomasti saaneet olla tummemmat ja talomme katon uudistaminen muutama vuosi sitten korosti tätä seikkaa entisestään. Musta konesaumattu peltikatto kaipasi kaverikseen myös ehdottomasti tummempaa laattaa pihalle. Koska pihalaatat olivat kuitenkin hyvässä kunnossa, ehjiä ja palvelivat asiaansa, tuntui vaihtaminen myös täysin turhalta. Mutta entäpä niiden maalaus – noh, tuumasta toimeen. Jos yksi tarjotin syntyy kaftaanissa ja rantasandaaleissa, kyllä tämäkin hoituu.

Lueskelin erilaisia vinkkejä ja ohjeita sekä totesin perusteellisen pesun olevan tärkeä lähtökohta.

Ja voi kääk, miten likaisia laatat olivatkaan. Miten ihmeessä sitä ei ollut edes tajunnut….Pesu hoitui kuitenkin nopeasti painepesurilla.

Samalla sain kohtalaisen mukavan mutakylvyn ja hampaiden hiekkapesun.

..Rohkeampana tyyppinä olisin laittanut itsestäni kuvan hampaiden välit täynnä hiekkaa…

Voi olla parempi etten ollut niin rohkea.

Suosittelen siis hyviä suojavälineitä, mikäli ei halua narskutella hiekkaa hampaissaan. Lika ja pienet kivet todellakin roiskuvat ympäriinsä.

Kuivumisen jälkeen aloitin maalauksen. Siihen varauduin valitsemalla tietysti ensimmäiseksi hyvän äänikirjan.

Päädyin maalaamaan jokaisen laatan yksitellen, vaikka ruiskua suositeltiin monessa paikassa. Ja sellainenkin olisi kuulemma meiltä löytynyt, mutta info taisi tulla pikkuisen myöhään…

Mutta äänikirjaa kuunnellessa homma hoitui mukavasti ja kaikki laatat saivat uuden sävyn.

Jotta väristä saa tasaisen, on tärkeää tehdä maalaus kahteen kertaan. Kuten kuva osoittaa, ensimmäinen maalauskerta jättää pinnan haaleaksi sekä aavistuksen verran laikukkaaksi.

Toisen maalauskerran jälkeen laattojen väri tasoittui ja tummanharmaan hehku nousi esille.

Kun laatat olivat kuivuneet, harjasin rakoihin uudet hiekat.

Musta pinta korostui jälleen esiin ensimmäisen sateen jälkeen, kun pinnalle levitetty hiekka huuhtoutui sateen mukaan.

Lopputulos ilahduttaa ja se näytti samalta myös talven jälkeen. Joissakin kohden, missä teini osaston mopojen & skootterin jalkojen tapit olivat kolhineet pintaa, näkyi naarmuja. Näin olisi ollut varmasti muutoinkin ilman maalipintaa.

Kannatti siis nautiskella nämä mutakylvyt ja hampaiden erikoispesut! Nyt voin lastata eväät tarjottimelle ja suunnata nauttimaan kesäpäivästä.

1 vastaus artikkeliin “Pihalaatta-projekti”

Kommentit on suljettu.