Vihreäkuula ❤️valkosuklaa

Ensimmäinen adventti maistuu joululta. Ja tuntuukin ihan siltä, kun kotiin on saapunut jouluinen tunnelma ja leivinuunissa on rätissyt tuli melkein koko päivän.

Meillä nautittiin perheen yhteisellä aterialla porokäristyksen jälkeen myös glögihetki, jonka kruunasi päivän leivoskokeilu. Ja kyllä vihreäkuula marmeladi todellakin tykkää valkosuklaasta. Makeat maut raikastaa sitruuna ja kokonaisuus oli meidän mieleen – maistuisiko sullekin?

Valkosuklainen joulukakku

Raaka-aineet:

  • 6 dl vehnäjauhoja
  • 4 dl sokeria
  • 3 tl leivinjauhetta
  • 2 rkl vaniljasokeria
  • 0,5 tl suolaa
  • 2 dl juoksevaa margariinia
  • 200 g valkosuklaata
  • 3 kananmunaa
  • 2 dl maitoa

Kakun täyttäminen ja koristeet:

  • 1 prk vihreä kuula marmeladia
  • 1 prk maustettua sitruunarahkaa
  • 1 dl maitoa + 1 rkl vaniljasokeria
  • 2 dl vispikermaa
  • 1 prk vaniljakreemiä
  • valkosuklaata
  • marmeladikuulia
  • tuoretta minttua
  • karambola
  • lime
  • sitruuna

Valmistusohje:

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Voitele ja jauhota kakkuvuoka.

Mittaa kuivat aineet kulhoon ja sekoita.

Sulata valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa. Muista, että valkosuklaa palaa erittäin helposti.

Yhdistä loput ainekset ja lisää ne kuivien ainesosien sekaan. Sekoita nopeasti tasaiseksi.

Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista kakkua uunin alatasossa noin tunti. Varmista kakun kypsyys tikulla.

Leikkaa kakku kolmeen osaan. Kostuta alin kerros maito-vaniljasokeriseoksella ja levitä pinnalle vihreäkuula marmeladi.

Nosta päälle toinen kerros ja kostuta samoin kuin ensimmäinen kerros. Levitä pohjan päälle sitruunarahka.

Vaahdota vispikerma ja sekoita joukkoon vaniljakreemi.

Nosta päälle viimeinen kerros ja sivele pinnalle sekä reunoille ohuesti vaniljaista kermavaahtoa.

Koristele limellä, sitruunalla, tuoreilla mintun lehdillä, marmeladikuulilla sekä karambolalla. Viillä valkosuklaalevystä terävällä veitsellä suikaleita.

Ripottele pinnalle “lumikerros” tomusokerilla.

Maistuvaa joulun odotusta!