Vaniljainen mustaherukkapulla

“Pulla päivässä, pitää pyllyn pyöreänä”, on aika täydellinen sanonta. Pisteet sen keksijälle eli jälleen on mahtava tekosyy leipoa. Tällä kertaa vaniljaista mustaherukkapullaa.

Vaniljainen mustaherukkapulla

Raaka-aineet:

  • 2,5 dl maitoa
  • 25 g hiivaa
  • 1 dl sokeria
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 rkl kardemummaa
  • 1 kananmuna
  • n. 8 dl vehnäjauhoja
  • 100 g voita

Täyte:

  • 1 prk valmista vaniljakreemiä
  • 2 dl mustaherukoita

Voiteluun:

  • 1 kananmuna

Valmistusohje:

Kuumenna maito kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva maidon joukkoon. Sekoita.

Lisää sokeri, suola, kardemumma, kananmuna sekä osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi.

Lisää vaiheittain loput jauhot taikinaan ja alusta käsin. Lisää pehmeä voi.

Anna taikinan kohota liinan alla vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.

Vaivaa taikina ja kauli se jauhotetulla pöydälle 60 x 30 cm:n kokoiseksi levyksi.

Levitä taikinalevyn päälle purkillinen vaniljakreemiä. Ripottele pinnalle jäiset mustaherukat.

Kääri taikinalevyrullaksi ja leikkaa se 12 palaan. Nosta muhkeat pullat muffinini / pullavuokiin.

Anna kohota vielä ennen paistamista. Voitele kananmunalla.

Paista muffinipellillä uunin keskiosassa 200 asteessa n. 15 min tai kunnes kypsiä.