Tipu kranssi

Kun nyt ryhdyttiin munimaan, niin jatketaan samalla keväisellä boogiella. Tällä kertaa löydät tästä jutusta ohjeet tipukranssin tekemiseen, jossa itse tehdyt tipuset saivat seurakseen jälleen munanakuoria, pajua sekä lehtikuusen oksia.

Edellisestä jutusta löydät ohjeet keväisen linnunpesän tekemiseen, jos askartelu pajuista ei sovellu sinulle, niin voit taivutella linnunpesän myös oksista. Tässä kannattaa hyödyntää puista tippuneet oksat ja koristella pieni pesä vaikkapa valmiilla koristemunilla – toki voit tehdä isomman ja täydentää kokonaisuuden kananmunan kuorilla edellisen ohjeen mukaisesti.

Kevät on ihanaa askartelun aikaa ja luonto alkaa tarjoilemaan enemmän materiaaleja. Myös kauden teema tulee tietty huomioida, joten nyt tipuillaan 🐣

Tee näin:

Hanki valmis kranssipohja eli musta pyöreä metallinen pohja. Hyödynnä tukevuuden sekä materiaalin sommittelun tueksi kanaverkkoa kranssin pohjassa. Tästä voit katsoa kuvat vaiheineen blogista.

Kiinnitä kuumaliiman ja pohjan rakenteen avulla paikoilleen pajunoksia sekä lehtikuusen oksia. Jätä kananmunille paikat.

Kiinnitä huolellisesti pestyt kananmunan kuoret kranssiin. Jos munankuoret eivät pysy paikoillaan, kietaise pajunoksista renkaita ja liimaa ne munankuorien alle.

Laita munankuorien sisälle hieman sammalta ja sommittele yksi narsissin kukinto sipuleineen paikoilleen.

Tee tiput vanusta, kävyn siemenistä nokka sekä laita paikoilleen silmät.

Ota vanua pieni tuppo ja pyörittele se muotoonsa ja liimaa osat yhteen kuumaliimalla. Nokan saat liimaamalla yhteen kaksi kävyn siementä.

Viimeistele kranssi höyhenillä, koristemunilla sekä pajunoksilla. Tee pajunoksista nippu ja sommittele se yhteen munankuoreen kuumaliiman avulla paikoilleen.

Sitten vaan suloiset tipuset kukkineen sopivaan paikkaan ilahduttamaan kevään odottajia 🐥