Pupukaakao

Lomaviikolla ollaan oltu “ihan pihalla” ja miten mahtia on hörpätä ulkoilun jälkeen kupposet kaakaota. Kun loma vetelee viimeisiään, meinaa todellakin mennä jo puput pöksyyn. Tällä kertaa ne meni kuppiin 🐰

Talvilomaviikko on tarjonnut jälleen mahdollisuuden ladata akkuja. Mitä muuta ihminen tarvitsee lomalla kuin yhteisiä hetkiä läheisten ja perheen kanssa, riittävästi unta, hyvän kirjan, rauhallisia aamuja, mukavia iltoja sekä sopivasti ulkoilua? Viikon aikana on ollut mahdollisuus pysähtyä ja ihastella ympäröivää luontoa sekä sen huikeaa hiljaisuutta mökin läheisyydessä. Pienistä asioista on tullut todella suuria ja mieleen on painunut monta mahtavaa muistoa.

Nyt talviloma lähestyy loppuaan, joten ajatus arjen sekä kiireen keskelle palaamisesta nostaa monenlaisia tunteita.

Myönnetään, että hieman meinaa mennä myös pupu pöksyyn…

Tällä kertaa kuitenkin se meni kuppiin.

Tee näin: 

Ota esille suklaa, vaahtokarkkeja, leikkuulauta, veitsi sekä kaakaoainekset kuppeineen.

Tee vaahtokarkkiin viilto siten, että palat ovat vielä kiinni toisissaan. Näistä tulee pupun jalat ja ne jäävät kupin reunaan kiinni sekä koristellaan suklaalla.

Leikkaa ja muotoile sitten korvat sekä pieni hännän typykkä.

Sulata muutama pala suklaata mikrossa tai vesihauteessa. Laita sulanut suklaa pussiin ja leikkaa pussin kärkeen pieni reikä, jotta voit koristella vaahtokarkkeihin pupun jalat sekä halutessasi korostaa myös muita osia kuten korvia. Anna suklaan kovettua vaahtokarkin pinnassa ennen juoman valmistamista.

Valmista kaakao mielesi mukaan ja nosta sitten halkaistut vaahtokarkit mukiin paikoilleen.

Pursota pinnalle sekä pupun jalkojen päälle kermavaahto. Nostele kermavaahdon päälle pupun muut osat eli korvat ja hännän typykkä.

Nauti takkatulen ääressä tai ulkona talven ihmemaassa 🐇

Tunnelmallista viikonloppua!