Keväisen raikas sitruunakakku kruunaa sunnuntain makoisat kahvittelut – ihan varmasti.
Eilisen myrskyn jälkeen aamu on valjennut aurinkoisena ja kauniina. Luonto esittelee kevään kauneutta ja kutsuu ulkoilemaan – luvassa siis loistava keväinen päivä. Tällaiset päivät ansaitsevat oman kakkunsa ja uuden reseptin loihtimisen. Kun myös maustekaapit on siivottu, löytyvät mausteet kakkuun helposti.
Sitruunakakku
Raaka-aineet:
Pohja:
- 150 g voita
- 1 dl sokeria
- 1 kananmuna
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Juustotäyte:
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- 400 g sitruunarahkaa
- 2,5 dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 3 rkl perunajauhoja
- 4 kananmunaa
- 1 sitruunan kuori raastettuna
- 1 dl puristettua sitruunan mehua / yhden sitruunan mehu
Valmistusohje:
Pingota leivinpaperilla irtovuoan pohja ja voitele reunat kevyesti voilla.
Aloita kakun valmistaminen pohjan valmistamisesta. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri keskenään. Lisää joukkoon leivinjauhe, vehnäjauhot ja kananmuna.
Painele taikina vuoan pohjalle sekä reunoille. Nosta kakkupohja jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
Vaahdota maustamaton tuorejuusto sekä sitruunarahka. Lisää joukkoon sokeri, vaniljasokeri sekä perunajauho ja sekoita.
Lisää kananmunat yksitellen sekä viimeiseksi sitruunan mehu ja kuoriraaste. Sekoita nopeasti tasaiseksi.
Kaada juustotäyte kakkupohjan päälle ja tasoita pinta.
Paista juustokakkua 175 asteessa uunin keskitasolla noin tunti.
Anna kakun jäähtyä rauhassa ennen vuoan irrottamista sekä leikkaamista. Kakku on uunista tullessaan vielä löysän oloinen, mutta kiinteytyy jäähtyessään.
Eli kakku uuniin ja ulkoilemaan – sitten kahvitellaan kuistilla☀️