Raparperipullat

Rahkapullat

Pullataikina:

  • 2,5 dl maitoa
  • 25g hiivaa (tai 2,5 tl kuivahiivaa)
  • 1 dl sokeria
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 tl kardemummaa
  • 7 – 8 dl vehnäjauhoja
  • 1 kananmuna
  • 75g voita

Rahkatäyte:

  • 250 g maustamatonta rahkaa
  • 0,5 dl sokeria
  • 1,5 rkl puristettua sitruunan mehua
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 0,5 dl maissitärkkelystä

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva maidon joukkoon. Lisää joukkoon sokeri, suola, kardemumma sekä kananmuna.

Lisää jauhoja vähitellen, aluksi puuhaarukalla vatkaten, jotta saat kuohkean ja ilmavan taikinan.

Jatka jauhojen lisäämistä ja vaivaa taikinaa koko ajan. Lisää pehmeä rasva ja loput jauhot.

Nosta pullataikina kohoamaan vedottomaan ja lämpimään paikkaan. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi.

Taikinan kohotessa valmista rahkatäyte. Sekoita rahkan joukkoon kaikki ainekset (ei raparperia) ja vatkaa käsin, kunnes täyteseos on tasaista. Nosta se jääkaappiin vetäytymään.

Viipaloi raparperit pieniksi paloiksi. Anna niiden odottaa pöydällä.

Ota kohonnut taikina pöydälle ja vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Leivo taikinasta pitko ja jaa se 16 osaan.

Kohota pullat kaksinkertaisiksi ja paina jokaisen pullan keskelle juomalasin pohjalla syvennys.

Lisää pullan syvennykseen lusikallinen rahkatäytettä sekä ripottele pinnalle raparperin viipaleita. Voitele pullien reunat munalla.

Paista 225 asteessa n. 12 minuuttia.

Kesäisiä pullahetkiä!