Raparperi-mansikkakakku

Juhannukseen kuuluu ehdottomasti mansikat & raparperit. Nämä pehmenevät kesän herkuksi kakussa, jossa mascarpone tuo kakkuun täyteläisyyttä.

Raparperi on vallan innostunut tarjoamaan erittäin runsasta satoa ja eilen myös ystävälle matkasi pussukallinen raparperin varsia. Ylituotannosta johtuen, sain oivan tekosyyn leipoa ja kehitellä uuden reseptin.

Kesäinen mansikka-raparperikakku

Raaka-aineet:

  • 3 kananmunaa
  • 3 dl sokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 rkl vaniljasokeria
  • 7 dl vehnäjauhoja
  • 400 g mascarponejuustoa
  • 0,5 dl maitoa
  • 100 g voita sulatettuna
  • 4 dl mansikoita
  • 4 dl raparperin paloja

Koristeluun tuoreita mansikoita sekä mintun /mansikkamintun lehtiä.

Valmistusohje:

Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle. Voitele ja korppujauhota reunat.

Vatkaa munat ja sokeri kestäväksi vaahdoksi.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita ne taikinaan vuorotellen jäähtyneen voin sekä maidon kanssa.

Lisää viimeiseksi notkistettu mascarponejuusto.

Kaada taikinasta puolet irtopohjavuoan pohjalle. Ripottele paloitellut raparperit ja mansikat taikinan päälle piirakkavuokaan. Tee toinen kerros samoin kuin ensimmäinen.

Paista 175 asteisessa uunissa 1h.

Mikäli kakku vaikuttaa vielä löysältä, jätä hetkeksi folion alla uunin jälkilämpöön. Anna jäähtyä sekä tekeytyä rauhassa.

Makoisaa juhannusta 🍓